Serdal_Altundal adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Protein tozu hakkında detaylı bilgiye sahip değilim ancak adamı şişirdiğini , bıraktığın zaman da eskisinden beter olduğunu duydum.
Steroid o Steroid, Protein tozunun öyle bir özelliği yok. Protein tozu yediğiniz etin içerisinde yer alan Proteinden ekstra kazanmanızı sağlayan bir "BESİN TAKVİYESİ" ilaç değil yalnızca besin takviyesi, zaman zaman diyetisyenler ve doktorlarda önerebiliyor bu tarz şeyleri.
Protein tozu, spor yapan kişiler tarafından genellikle tercih edilir çünkü örneğin bir ağırlık antrenmanı yaptığınız takdirde vücudunuzun ihtiyacı olan Protein miktarı neredeyse 2 katına çıkmaktadır. Bu miktar sağlanamazsa vücudunuz alternatif kaynaklara yönelecek ve istediğiniz verimi alamayacağınız gibi sağlık problemleri de yaşamanız mümkün besin yetersizliğinden. Ha param var ben proteini dışarıdan temin ederim gerektiği kadar derseniz günlük bir 300 TL yemeğe ayırmanız gerekebilir duruma göre 2-3 KG et yemeye ihtiyaç duyabilirsiniz tabii bu nasıl bir antrenman yaptığınıza bağlı ama bu seferde etle birlikte gelecek karbonhidrat ve yağ fazla olacağı için gereksiz kilo alımı ile karşılaşmanız mümkün. Kısacası ağırlık antrenmanı yapıyor ve kas yapmak istiyorum diyorsanız kullanmanız gerekiyor, Steroid ile yani "İLAÇLAR" ile karıştırmayın. Yani gidip günde 500-1000 gram protein yüklemezseniz bir zararı olmaz. Günlük protein miktarınızı hesaplayarak buna göre almanız lazım fazlasını normal yemek yiyerek alırsanız da yan etkiler görülmeye başlayacaktır, aynı şekilde protein tozu ile de fazla protein alırsanız yan etkiler görülecektir. Fakat öyle şişiriyor ya da indiriyor terimleri bunun için geçersiz.