WebWon adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
100 sene önce vardı demek istemiştim. Hükümet yaptı demek istemedim.

Bakın, Türkiye'de ekonomik bir sıkıntı var şu anda. Sizi etkilemiyor olabilir fakat beni ve çevremdeki birçok kişiyi etkiliyor. Ülkenin bu hale gelmesine sebep olan birçok şey var. Evet dış mihraklar var, faiz lobisi de var, gerçekten Türkiye stratejik konum açısından çok değerli bir ülke ve tüm dünyanın gözü bizde vs. Fakat şu da bir gerçek, yanlış dış politika, feto olayları, mülteciler, ekonomideki herşeye Tayyip Bey'in karar vermesi vs. birçok hükümet bazlı sebepler de ekonominin gidişatının kötüleşmesine etken oldu.
Şuan sokağa çıkın, ekonomi bakanını sorun, ismini %5 kişi bilir ancak. Çünkü adını duymuyoruz, karar mercii o değil. Yada iç işleri bakanını sorun. İsmini duyan yok. Bir insan ekonomiden dış işlerine, aileden spora her konuya kendisi karar veremez.

Siyaseti bir kenara bırakalım, eğri düşünüp doğru konuşalım. Evet güzel hizmetler yaptı mı hükümet? Hayatımızı kolaylaştıracak güzel hizmetler yaptı. Fakat bunun dışında üretime yatırım yapmadı, çiftçinin sırtına yük bindirdi sürekli, hibrit tohum getirdi ve yerli tohumu bitirdi. Bir ektiğiniz ürünün çekirdeğinden bir daha ürün elde edemez oldunuz. Çiftçiyi üretime teşvik etti, fakat aynı zamanda kolaylık sağlıyorum diye hibrit tohum illetine de bulaştırdı. Kuş gribi, domuz gribi evrelerinde çiftçinin elindeki tüm hayvanları bitirdi ve ardından destek kısıtlı verildi.


Hastaneler yaptı, o hastanelerin içerisinde çok lüks görünen hiçbir şey devlete ait değil, laboratuvarlar özel şirket, röntgen, tomo, aklınıza gelebilecek tüm cihazlar ve cihaz elemanları özel şirkete ait.


Peki bu neden kötü ? Hemen anlatayım;
Hastalar, "doktor benden tüm tahlilleri istedi Allah razı olsun" diye hastaneden çıkıyor evet...
(Bu bölümde namusu ile çalışan, alın teri döken tüm doktorları tenzih ediyorum)
Devletimiz doktorlara hasta başı ücret veriyor (performans sistemi), ayrıca istediği tüm tahliller için ayrıca ücret veriyor. Peki doktor ne yapıyor ? Hastaya maksimum 2,5 dakika ayırıyor. Gerekli, gereksiz tüm tahlilleri istiyor ve darphane gibi para basıyor. Hastaya müşteri gözü ile bakıyor.
Doktorun maaşı 5.000 TL ise, döner sermayesi 10.000 TL oluyor performans sistemi ile.
Bunun neresi kötü?
Tüm cihazlar yurt dışı menşeili. Alınan tüm kitler yurtdışından geliyor. Doktor devleti soyayım derken, aslında yurt dışı menşeili firmayı zengin ediyor. Ülkemiz para kaybediyor, döviz ile yurtdışından milyarlarca liralık cihaz, kit, yedek parça, eleman, firma, teknik servis ve diğer ürün hizmeti satın alıyor.
Doktorun cebi doluyor, firmanın cebi doluyor. Aslında o Allah razı olsun diye hastaneden çıkan yaşlı teyzenin cebinden çıkıyor bu para, yani senin benim cebimden.. Devlet bu parayı bizden tahsil ediyor.

Performans sistemini kim çıkarttı ? Bakın milyarlarca lira döviz kaybı, bir tek sektörden yalnızca. Diğer sektörlere değinmiyorum.

Devlete bu yük fazla geliyor artık. Bir an önce ekonomik revizyonlar yapılması gerekiyor. Fakat hükümetimiz, revizyon yapmak yerine özelleştirme yapıyor.Neden revizyon yapmıyor ? Çünkü daha düşük para alırsa doktor, oy kaybı yaşayacak...
Özelleştirmelerde bizim malımız satılıyor. Halkın malı. Değerinden düşük paralara satılıyor hem de. Ve satılacak ürün yelpazesi git gide daralıyor.

İşte tüm bunlar yüzünden ekonomik sıkışıklık doğuyor.

iyi güzel yazmışsın uzun uzun hastane ve doktorların cebi doluyor demişsin bi 16 sen önceye gidelim.
doktorların eskiden özel muayne ofisleri vardı. doktorlar hastanede kimseye bakmazlardı ofisime gel derdi orada bakar özel ücret alırdı ben kücük bir ilcede oturuyorum nufus 20 bin her doktorun özel muayne yeri vardı büyük illeri düşünemiyorum.

özel sektore devrediyorlar satiyorlar demişsin. benim biladerimin kayın pederi şeker pancarı dairesinde calişiyor bir ayagı sakat 60 yaşında emekliligi geçmiş 4 binlira maaş alıyor akşama kadarda oturuyorlar ve inan 1 kişinin yapacagı işi 10 kişi yapıyor bunlar devlete büyük yük. işden cıkarsa vay efendim işden cıkardılar diger türlü devam etseler bu seferde devlete zararı var yani bize zararları var biz veriyoruz onların maaşlarını. yahu bizzat adam diyor yılalrca bedavadan maaş aldık. adam emekliligini isdedi emekli oldu. herşey 4 4 lük olamaz. hükümet de kötü insanalr yokmu bir sürü var onlarada sıra gelir onlarıda temizlerler. hayırlısı ben tartışıp birilerini üzmek isdemiyorum yukardan birisi laf etmiş ben cahilim ya aslında o benden cahil. ses etmedim. etmemde ben ilk okul mezunuyum o gitsin emsalleriyle takışsın. valla biz daha önce boşa yaşamışız. benim babam 30 sene çalıştı ev bile alamadı. teyzemin cocukları karı koca 2 senede ev araba aldılar neyse uzun lafın kısası uzatmıycam. biz webmasderler olarak oturdugumuz yerden ayda 3 5 10 50 100 bin tl kzanıp ülkeyi boklamayalım boklayanalr var o dedigim paraları kazanıyorlar cok zoruma gidiyor laf etmeleri insan yedigi ekmeğe nankor olamaz iyi forumlar.

Not: Gecenelrde bir arkadaşımız konu açmış bilmem gördünüzmü Polisti sanırım 2 sene olmuş göreve başlayalı eşinde calişiyor ev alacagım diyor dairemi alsam musdakilmi alsam diye konu açmış insanlar 1 2 sene gibi kısa bir sürede ev ala biliyorlar daha nasıl olacaktı ya ülke birisi bana tarif etsin?