UfLee adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
iyide bunu veriyorsunda bu hükümetmi kapattı bunları
100 sene önce vardı demek istemiştim. Hükümet yaptı demek istemedim.

Bakın, Türkiye'de ekonomik bir sıkıntı var şu anda. Sizi etkilemiyor olabilir fakat beni ve çevremdeki birçok kişiyi etkiliyor. Ülkenin bu hale gelmesine sebep olan birçok şey var. Evet dış mihraklar var, faiz lobisi de var, gerçekten Türkiye stratejik konum açısından çok değerli bir ülke ve tüm dünyanın gözü bizde vs. Fakat şu da bir gerçek, yanlış dış politika, feto olayları, mülteciler, ekonomideki herşeye Tayyip Bey'in karar vermesi vs. birçok hükümet bazlı sebepler de ekonominin gidişatının kötüleşmesine etken oldu.
Şuan sokağa çıkın, ekonomi bakanını sorun, ismini %5 kişi bilir ancak. Çünkü adını duymuyoruz, karar mercii o değil. Yada iç işleri bakanını sorun. İsmini duyan yok. Bir insan ekonomiden dış işlerine, aileden spora her konuya kendisi karar veremez.

Siyaseti bir kenara bırakalım, eğri düşünüp doğru konuşalım. Evet güzel hizmetler yaptı mı hükümet? Hayatımızı kolaylaştıracak güzel hizmetler yaptı. Fakat bunun dışında üretime yatırım yapmadı, çiftçinin sırtına yük bindirdi sürekli, hibrit tohum getirdi ve yerli tohumu bitirdi. Bir ektiğiniz ürünün çekirdeğinden bir daha ürün elde edemez oldunuz. Çiftçiyi üretime teşvik etti, fakat aynı zamanda kolaylık sağlıyorum diye hibrit tohum illetine de bulaştırdı. Kuş gribi, domuz gribi evrelerinde çiftçinin elindeki tüm hayvanları bitirdi ve ardından destek kısıtlı verildi.

Hastaneler yaptı, o hastanelerin içerisinde çok lüks görünen hiçbir şey devlete ait değil, laboratuvarlar özel şirket, röntgen, tomo, aklınıza gelebilecek tüm cihazlar ve cihaz elemanları özel şirkete ait.

Peki bu neden kötü ? Hemen anlatayım;
Hastalar, "doktor benden tüm tahlilleri istedi Allah razı olsun" diye hastaneden çıkıyor evet...
(Bu bölümde namusu ile çalışan, alın teri döken tüm doktorları tenzih ediyorum)
Devletimiz doktorlara hasta başı ücret veriyor (performans sistemi), ayrıca istediği tüm tahliller için ayrıca ücret veriyor. Peki doktor ne yapıyor ? Hastaya maksimum 2,5 dakika ayırıyor. Gerekli, gereksiz tüm tahlilleri istiyor ve darphane gibi para basıyor. Hastaya müşteri gözü ile bakıyor.
Doktorun maaşı 5.000 TL ise, döner sermayesi 10.000 TL oluyor performans sistemi ile.
Bunun neresi kötü?
Tüm cihazlar yurt dışı menşeili. Alınan tüm kitler yurtdışından geliyor. Doktor devleti soyayım derken, aslında yurt dışı menşeili firmayı zengin ediyor. Ülkemiz para kaybediyor, döviz ile yurtdışından milyarlarca liralık cihaz, kit, yedek parça, eleman, firma, teknik servis ve diğer ürün hizmeti satın alıyor.
Doktorun cebi doluyor, firmanın cebi doluyor. Aslında o Allah razı olsun diye hastaneden çıkan yaşlı teyzenin cebinden çıkıyor bu para, yani senin benim cebimden.. Devlet bu parayı bizden tahsil ediyor.

Performans sistemini kim çıkarttı ? Bakın milyarlarca lira döviz kaybı, bir tek sektörden yalnızca. Diğer sektörlere değinmiyorum.

Devlete bu yük fazla geliyor artık. Bir an önce ekonomik revizyonlar yapılması gerekiyor. Fakat hükümetimiz, revizyon yapmak yerine özelleştirme yapıyor.Neden revizyon yapmıyor ? Çünkü daha düşük para alırsa doktor, oy kaybı yaşayacak...
Özelleştirmelerde bizim malımız satılıyor. Halkın malı. Değerinden düşük paralara satılıyor hem de. Ve satılacak ürün yelpazesi git gide daralıyor.

İşte tüm bunlar yüzünden ekonomik sıkışıklık doğuyor.