Videoyu izlemediniz sanırım. Eğer izlediğiniz halde bu yorumu yaptıysanız konuyu hiç anlamamışsınız demektir. Eğer siz her izlediğinizi, her okuduğunuzu böyle yorumluyorsanız her şeyi güllük gülistanlık görmeniz gayet normal. Gözünüzde buna sebep olan pembe gözlükler olmalı. Bu şartlar altında fikir münakaşasına girmek zaman kaybından başka bir şey olmayacak.
Ben yine de size videoyu izah edeyim. Sonra kararınızı verin. Arkadaşın yandaştan kastı videoda konuşan vatandaş değil, o vatandaşa o inekleri satan aracı şirketten nemalanan "godaman"lar. Ne diyor videodaki gencimiz? "Daha önce TİGEM kendisi veriyordu bu inekleri. Şimdi aracı bir şirket ile bunu yapıyor (Muhtemelen daha önce verdiği inekler bunlardan çok daha iyiydi. Bu yüzden böyle bir vurgu yapıyor). "6 adet inek verdiler ve 30.000 TL değer biçtiler." diyor. Yani tanesine 5.000 TL değer biçmişler ortalama. Bu hayvanlar normalde damızlık olmalı. Şirket devlete böyle söylüyor ama görüldüğü gibi hayvanlar bu sıfattan çok uzak. "6 tanesi maksimum 13.000-14.000 TL eder, devlete 2 katı fiyattan yazıyorlar. Hem bizi hem devleti dolandırıyorlar." diyor.
Şimdi anladınız mı o hibelerin büyük çoğunluğu hangi yandaşların cebini dolduruyor? Devletin çiftçiyi desteklemek, hayvancılığı geliştirmek için ayırdığı bütçe nerelere gidiyor? Buna benzer birkaç olaya bizzat ben de şahit oldum. Sadece bu değil, girişimcilere verdikleri destekler de hep karadeliğe gidiyor. Bu gidenler senin benim param. Ağaçta yetişmiyor bu paralar. Bunları savunmak, bu tarz durumları görmezden gelmek bilinçli bir vatandaşın yapmaması gereken şeyler.
bak sen ne güzel ayrıntılı bir şekilde yazmışsın ama o video daki adamda emin ol yalan konuşuyor o kilolardaki bir düve 4. 5 bin civarında o adam tanesi 10 15 binliralık hayvan arıyor. bu gün 25 30 kiloluk bir koc 2.5 lira nasıl oluyorda 6 tane düve 12 lira oluyor yalanı burdan cıkıyor cocugun