ie722012 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Vallahi billahi ciddi birşey söylemek gerekirse şansın varmış.Bugün sahibinden.com'da öylesine toplama pc'lerde göz gezindiriyordum.Bir tane temiz ve çok ucuza buldum.6000 7000 liralık pc'yi 2700'e satıyor param olsa alırdım ama param yok bence almalısın böyleleri zor yılda 1 2 kez zar zor sitelerde ilana koyarlar ben olsam al derim linki bırakayım belki düşünürsün kessinlikle almanı tavsiye ederim.https://www.sahibinden.com/ilan/ikin...80244064/detay
Fiyat iyiymiş sadece işlemcisi 900-1000 TL civarlarında Fakat dikkat etmenizi öneririm. Neden mi?

Alıntı
Merhabalar.

Yakın zamanda sahibinden üzerinde farkettiğim bir d*olandırıcı taktiğini paylaşmak istiyorum arkadaşlar lütfen dikkatli olalım.
Tezgah şöyle işliyor.

Sahibinden sitesi üzerinde cumartesi geceleri üyelikleri yaklaşık 1 yıllık üyeler tarafından ''Acil'' kısmına 4/1 hatta 5/1 fiyatına sıfır veya 3-5 aylık kutulu faturalı vs ürünler yerleştiriliyor ( Tabiki G.E.T.siz ve pazarlıksız ) Ürün fotoğraflarında fatura kısmınındaki ismi birşekilde ürünün kutusu veya garanti belgesi ile veya başka birşey ile tam okunamaz hale getiriyorlar. Aynı şey seri nolardada yapılıyor. İlanlar genellikle hep büyük harflerle, SIFIR KUTUSUNDA diye başlıyor ACİL ACİL diye bitiyor. Şahıslar genelde yeni nesil akıllı telefon kullanmıyor, yani Whatsapp'dan ekleyemiyorsunuz ( Genelde ). Site üzerinden mesajlara kısa sürede dönüyorlar ve ilanın sabah saatlerinde kaldıracaklarını yalnız aciliyyet söz konusu olduğunu yazıyorlar. (Ödemem var vs.vs.)

Şahıslar genelde küçük şehirlerin dahada küçük ilçelerinden satış yapıyor gibi gözüküyorlar. Nüfus 10bin+-. Mesela Sinop/Türkeli veya Artvin/Yusufeli gibi. Bunun sebebi ürünleri kargolama aşamasına getirmek istemeleri, yani Elden alma ihtimalini en aza indirmek.

Daha sonra, zaten 6000TL olan ürünü 1800TL gibi bir fiyata koyduğu için sizi aceleye getirmeye çalışarak, başka teklifler var gibi. Hatta facebook vs gibi bilgilerini verip size güven vererek. Sizden havale yapmanızı istiyorlar. Eğerki inanır ve havaleyi yaparsanız ürünü Pazartesi kargolayacaklarını söylüyorlar. Tabiki kargolamıyorlar veya kitap vs gönderiyorlar. ( Bari Kevin Mitnick - Aldatma Sanatını gönder pexemenk )

Sonra, ertesi hafta hiçbirşey olmamış gibi aynı ürün resimleriyle fakat farklı isimle başka insanları kandırmaya çalışıyorlar. Ve ürünü satın alan şahısların tehtitlerine küfür ile, dava&savcılık girişimlerinede dalga geçerek cevap veriyor ve utanmadan vermeye devam ediyorlar. ( Seni adliye adliye gezdirecem bebeğim gibi )

Yazdıklarımın çoğunu googledan Saihibinden d*olandırıcı araştırması sonucunda edindim, Benim şansım, bu pisliklerin tezgah kurmaya çalıştığı şehirde yaşıyor olmaktır. Zaten en baştan mantıksızdı, fakat işi gücü bırakıp kurcaladım, sırf sonunda düşündüğüm olacakmı diye. Sonuç : Para peşin belediyenin önündeyim gel dediğimde telefon suratıma kapandı. Düşündüğüm gibi yani.
Site yönetimine gerekli şikayetleri yaptım. Gerçekten çok insanın canını yakmışlar.

Zaten kanmazsınız ya yinede dikkatli olalım. Sonuçta dolandırılmak dikkatsizlik sonucu oluyor.

İyi günler
Alıntıdır.