bycahit adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kıbrısa deniz altından giden su borusundan, deniz altından yapılan metrodan, dünyanın en büyük hava limanından dünyada siha üretebilen 3 ülke arasında olmak gibi şeylerden bahsetmek ufak kaçıyor artık.
Şimdi istediğin gibi biri olsa senin için ağzıyla kuş tutsa sırf ideolojik olarak beğenmezsin bunu biliyoruz.
Gelelim gerçek dünyaya üretim yapılmıyor hayvancılık yapılmıyor diyen arkadaşları memleketim mardine davet ediyorum. Gel doğuda çiftlik kur devlet sana %90'na varan hibe veriyor. Gelmezsin neden çünkü tüketicisin tüketim toplumu olmuşsun ordan sallıyorsun üretim yok bilmem neresi satıldı. Gel bakayım üretecem de yeterki kosgebe başvur afişini kataloğunu bastır güzel bir proje hazırla üretim yap devlet bak nasıl hibeler veriyor. Ama gelmezsin çünkü avmlerde burger yerken instagramda selfie çekersin çünkü sen tüketicisin artık tüketici olmak daha konforlu. Mesela bende aynıyım memleketime gelip hibelerden faydalanmıyorum tarlamız var sürmüyorum iphone x aldım ordan yazıyorum. Haa bu arada ufacık köyümde çoban köylümüz değil suriyeli biri Ha bu arada istanbulda kafelerde türk işçi çalışmıyor gürcü suriyeli yada özbekler çalışıyor çünkü hep masa başı iş arıyor türk işçi.
Haydi bakalım iğneyi kendime çuvaldızı da size batırıyorum... İyi bir gelecek dileği ile
PATATES 6,5 LİRA KARDEŞİM. Yol yabdı edebiyatını bırakın artık yahu. Üretim üretim üretim...

https://twitter.com/Berkbekir_/statu...34893254078465