Bu durum en azından tv ler için eskide kalmış bir kuralın devamı gibi geliyor bana. Günümüzde tv basit bir cihaz kurumu telefona simkart'ı takmakdan daha kolay. Yine telefon aldığımızı varsaylım ekranı kırık çıkabilir bu durumda onuda mı servisin yanında açmalıyız? Hepsiburada yada hakem heyeti illaki çözülür gibi geliyor.
Birkaç ilanda görmüştüm tv alırken; servis kurulumuna gerek yok yazıyordu. Ürünlerin tipine ve markasına göre değişiyor olabilir bu durum.
Dayanıklı tüketim malları dediğimiz şeyler; beyaz eşya, klima, televizyon, klima vs dir. Bunların kurulumunu servisin yapması gerekiyor eğer siz yaparsanız satıcı firma mesuliyet kabul etmez. Örnek verdiğiniz cep telefonu kurulumu çok çok farklı bir durum . Servis kurulumuna gerek olmayan cihazlar 32 inc ve altı modeller. Satıcıyı haklı bulmuyorum fakat servis gelip kutuyu açıp kırık olduğunu görmediyse ve ona göre servis formunu doldurmadıysa satıcının insiyatifi dışında başka bir şey yok. Ayrıca servis formu olmadan hakem heyeti de yardımcı olamaz. Eğer 32 inc ve altıysa o zaman yardımcı olabilirler.