Hocam anlattığınız örneği tam anlayamadım, eğer bahsettiğiniz tabloların bir kısmını excel dosyasına yazıp anlatmak istediğiniz olayı da excel üzerinde detaylandırıp dosyayı paylaşırsanız yardımcı olmaya çalışayım.
Hocam Hizli Yanit icin Tesekkür ederim, evet kusura bakma Biraz Kitim Anlatmalarda
Resimli sekilde deniyorum.
Örnek mesela böyle bir Liste hazirliyorum.
Bu Listeden ikitane oluyor, IC KAPILAR icin ve aynisindan farkli rakamlarla DIS KAPILAR icin.
Üzerinde ölcüler var. "<" kücükse anlaminda oluyor.
Yani ilk ölcüde mesela Ölcünün eni ve yüksekligi 1375x1750 den kücükse ozaman numara 632 ve 515 oluyor.
Eni yada yüksekligi olmuyorsa, ozaman bir yüksek ölcüyü almam gerek. ve onun numarasini almam gerek.
ÖRNEK:
Kullanici actiginda sadece böyle birsey görsün, yani KAPI Türü secebilsin, IC yada Dis kapi, ona göre listeden bakmak icin.
Yil secsin, yani 1995 den öncekileremi bakicak yada 1995 den sonrakileremi diye. Bide son olarakda Boyu yazicak, yani Genislik ve yüksekligi.
Örnek 1100 genislik, ve 2120 yükseklik.
Bu Listemizde mesela "< 1500 x 2125" ölcüsünün icinde oluyor. Genislikde digerleride oluyorda, ama yükseklik olmuyor. O yüzden mecburen "<1500 x 2125" almamiz gerek. Ve bize sistem Sonuc olarak "665 - 234" Numarasini versin.