Her gün havaalanlarından Türk turistleri alıyoruz. Ukraynaya pasaport elinde gelip, kapıdan geri döndürülenleri. Bizi arayıp buluyorlar gidip bizim anlaştığımız kişiler, pasaport memurunun almadığı Türkleri, Ukraynaya aldırıyor. Vize kalktı, sadece kimlik ile gelinebilir ama havaalanlarında almıyorlar içeri. Siz buradan Avrupaya kaçarsınız diye. Evet doğrudur Ukrayna zordur, alışması, yaşaması. Ben de onun için 3.000 dolara, şirketinizi 1 haftada kurarım, sanalpos isterseniz alırım 15-30 gün içinde de 3 yıllık oturumunuz alınmış olur. Her işin bir ehli var.
Vergi olayını bir önceki postu düzenleyerek yazdım. Tekrar buraya da yazayım.
Artı evet kimse size vergi konusunda karışmaz. Türkiyede 15 sene önce internetten para kazanırken kim karışıyordu? Bankalar firma olmayana sanalpos veriyor.
Burada vergi anlayışını biliyorsunuz değilmi? Burada Geliyorlar mağazaya, bu mağaza bu kadar kazanır diye tahminde bulunup size vergi çıkartıyorlar. Gelen memurları memnun edin yeter.
Katılıyorum.
Ukrayna aslında dünyanın en insancıl ve güzel ülkelerden biri ama şu polisleri ve bürokrasi anlayışı yok mu, adamı deli eder.