Ne kadar da çirkin bir gelenekleri varmış Vietnamlı kardeşlerimizin ancak eminim ki her Vietnamlı da yemiyordur. Gelenekler zamanın koşulları dahilinde bizzat toplumun kendisi tarafından meydana getirilir. Sosyal, siyasal, ekonomik etmenler bu geleneklerin meydana gelmesinde büyük pay sahibidirler. Geleneklere bağlılık genelde bireysel gelişimini tamamlayamayan kişilerde görülür. Bunun nedeni büyük oranda toplumdan dışlanma korkusudur. Tabi başka endişelerden de söz edebiliriz. Hümanizm anlayışının oturduğu toplumlarda geleneğin sadece adı geçer. Bireyler ihtiyaç duyuyorlarsa kendi ritüellerini oluştururlar. Gelenek/ritüel kavramı çok derin bir konu. Antik Yunan'dan ve günümüzde yaşayan Amiş topluluğundan örnek verecektim ancak "Niye dine bağlıyorsun?" gibi tepkiler ile uğraşmak istemediğim için basitçe böyle anlattım.
Adalarda motorlu araçların kullanılmamasının sebebi doğayı korumak diye biliyorum. Atlar da bu doğanın en güzel mensuplarından. Onları doğaya salmak yerine tabiri caizse rot balans testine sokmak bana mantıklı gelmiyor. Bunun yerine toplumu elektrikli araç kullanımına özendirmek amacıyla elektrikli araçları hizmete almak çok daha yerinde ve faydalı bir adım.
Valla kaç yıl yazılım + üzerine psikoloji okudum "Geleneklere bağlılık genelde bireysel gelişimini tamamlayamayan kişilerde görülür. " bunu anlamadım böyle birşey yok hocam sizin bahsettiğiniz konu postmodernizm. Düşüncenize saygı duyuyorum ancak dediğim gibi bir bütün olarak kabul ettğimiz toplumun bazı hareketlerinin 10/10 olmasada 10/4 olan hareketini günümüz kurallarına uydurarak sağlıklı hale getirebiliriz. Hümanizm anlayışının oturduğu topluluklarda insanlığın öngörüldüğü A-B-C ayrışımcılığın olmadığı insan destekçiliği daha çok görünür tam tersi gelenek kuralları daha fazla olumlaştırılır hümanizmde. Dünyada ata binmeyen medeniyet yok 5000 yıllık bir tarih bu belkide daha fazla. Torunlarımızın at binilmesini öğrenmesi gerekli.
Atlara eziyet ediyorlarsa dediğim gibi veteriner hekim huzurunda onaya tabi tutularak bu işin yapılması daha iyi olurdu.