miZahh adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yanlış anladınız sanırım benim burda anlatmak istedim. Eğer arkadaş açtığı dava da haklı olursa. Üretimden kaynaklı yani coco coladan kaynaklı bir sorunsa bu ispat ederse belki bişeyler kazanabilir.
Fakat bu sorun coco coladan değilde dağıtıcı bayiden kaynaklıysa ve fabrikanın bunda kusuru yoksa , karşı tarafta isterse karşı dava açabilir. Hakkı yokmu karşı dava açmaya Marka imajını kötülemeye yönelik bir dava olarak görür de karşı dava açamazmı. Avukat değilim , coco cola yı savunmuyorum yanlış anlamayın. İçmiyorumda sadece olabilecek bişeyi söyledim.
Kendim şahsen Su ve meşrubat fabrikasında makina operatörlüğü yapıyorum. Marka ismi vermeyeceğim buna benzer bişey yaşandı bi kaç sene önce, bayiden kaynaklı sorunu fabrika yapmış gibi dava açtılar ama kaybettiler.Şirket avukatları karşı dava açmıştı ve kazanmıştı. Ne kazandılar ne aldılar bilmiyorum ama bunu yapma hakları var diye bilşiyorum. Avukat arkadaşlar daha iyi bilir tabiki.,
Sonuçta coco cola dünya markası olmuş, TR de 10 fabrikası , 35 bin kadar çalışanı bulunan bir işletme adlarının bu tür helede eğer olmayan bişeyle kirlenmesine müsade edecekleri zannetmem. Bundan dolayı dedim.

Edit not: Coco colanın bunu yapacağını zannetmem, arkadaş kaybetse de sizin dediğiniz gibi belki masrafları alırlar. Adamlara belki bunun gibi kaç tane dava açılmıştır.
Yok karşı taraf böyle bir durumda dava açamıyor.