Erhan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1 yıldır macbook kullanıcısıyım windows aramadım hiç. Kullanıma alıştıktan sonra çok rahat ve hızlı işlem yapabilirsiniz.
birdosya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kendi sabit işim dışında ekstra olarak tanıtım filmi çekimleri yapmaktayım ve kuzenimin reklam ajansında bulunan iMac'i kullanmaktayım. Özelliklerine gelecek olursak;

27" Retina 5K Ekranlı iMac
Donanım
  • 4.2 GHz dört çekirdekli 7. nesil Intel Core i7 işlemci, 4.5 GHz’e kadar Turbo Boost
  • 64 GB 2400 MHz DDR4
  • 2 TB SSD
  • 8 GB video belleğine sahip Radeon Pro 580
  • Magic Mouse 2 + Magic Trackpad 2
  • Magic Keyboard - Türkçe Q Klavye
  • Aksesuar Seti
Yazılım
  • Pages, Numbers, Keynote
  • Fotoğraflar, iMovie, GarageBand
  • macOS
  • Final Cut Pro X
  • Logic Pro X

Şimdi baktımda güncel dolar kuru ile 30.000 TL civarındaymış yuhh dedim

İnanın ben böyle bir pc görmedim Kendime macbook alma düşüncesindeyim. Bende kurgu montaj işleriyle uğraşmaktayım. Şiddetle Apple ürünlerini tavsiye ederim hocam.
grafikmerkezi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kesinlikle mac tavsiye ediyorum. Tabi burda 2 seçenek mevcut imac mi alacaksınız yoksa macbook mu? Benim size tavsiyem 2017 çıkışlı imac 27 inch devasa ekranlı makine olur. Tabi siz sürekli dışarıda işlerimi yürüteceğim bilgisayarımı gittiğim her yere götürürüm diyorsanız macbook lara yönelebilirsiniz.

En sık verilen tepki ise o vereceğim paraya giderim çok sağlam sistem toplarım diyenlerin olması. Tabi ki normal bir pc toplayıp mac de kullanılan parçalardan çok daha üstün bileşenleri alıp konfigüre edebilirsiniz fakat olay bileşenlerde bitmiyor. En az bileşenler kadar işletim sistemi de önemli. Bu açıdan macin kullandığı işletim sisteminin yanından bile geçemez windows. En üst parçalardan oluşturduğunuz bir sistem için 2 sene sonra yeniden para vereceksiniz çünkü bileşenleri güncellemeniz gerekecek fakat mac alırsanız rahat 7, 8 sene rahat edersiniz. Karar sizin...
Değerli cevaplarınız için çok teşekkür ederim...