Merhaba arkadaşlar
Bugün bir hesap çalınması şikayet konusunda bu mesajı gördüm ve bu konuyu bizlerin güvenliğini tartışmak için açıyorum.
Alttaki ekran görüntüsüne göre doğru her kullanıcı kendi üyeliğinden sorumludur ve çaldırmaması gerekir

Fakat günümüzde sadece bir şifreyle üyeliğimizi nasıl koruruz onun hakkında şüphelerim var. Hesabımda kullandığım mailde iki adımlı doğrulama vs. gerekli tüm önlemler mevcut fakat bu yinede forum üyeliğimi ne kadar koruyabilir ki

Yarın bir gün hesabım çalınmış olsa otomatik olarak ben ve diğer insanlar mağdur olacak ama yönetim böyle bir mesaj yazsa insan ister istemez sinirlenir yani
Kısacası demem o ki forumdaki güvenlik önlemleri biz hesabımızı ne kadar korusakta bizi korumaya yeterli değil diye düşünüyorum ve bir şey olursa kimse bu mağduriyeti yaşamak zorun değil.
En azından artık
iki adımlı doğrulama veya
her giriş yapıldığında mail adresine, hesabınıza şu ipden giriş yapıldı diye loglama getirilmeli altınada bu işlemi siz yapmadıysanız şu linke tıklayın vs. diye bir şey olması lazım.
Yani insan ne kendi mağdur olmak ister nede kendi yüzünden başkasının mağdur olmasını ister. Ama güvenlik önlemleri yetersiz diye düşünüyorum