Arkadaşlar bede de vardı reflü ve dayanamaz duruma gelmiştim son çare ameliyat oldum.
reflüsü olanlar mide kapakçığı fıtık olduğunda yani işlevini yitirdiğinden dolayı ilaçlar ve tedaviler vs. mide borsundaki yaraları tedavi ediyor düzensiz beslnemede tekrarlıyabiliyor 10 yıldan fazla çektim acısını
Ameliyat dönemi biraz sıkıntılı geçiyor ilk 1-2 ay daha sonra birşey kalmıyor normal hayata dönüyorsunuz yeni doğmuş gibi hissediyorsunuz ilaçlara tedavilere veda ediyorsunuz kısacası
karından delik açıp öyle yaptılar küçük delikler ile galiba ? birde yeni balon yöntemi var bir tane daha yöntem var . balon gibi şeyi mide kapakcğının orayı yakıyorlar 30 dakikada sonra o doku yeni çıksın daha sağlam çıksın diye bekliyorlar. bir başka yöntemde endoskopi ile dikiş yapıyorlar mide kapakcığına. açık ameliyat artık kalmadı. en çok ameliyatı 4 delik açıp karında küçücük delik onlarda robotik kol ile yapıyorlar.
bendede var reflü. protonex kullanıyorum. nexium etki vermedi pek. antepsinde en etkili şurup gavsicona göre bence.
ek olarak balon yöntemi var normal doğal yöntem. bende deneyeceğim
https://eksisozluk.com/entry/18095003