bende var. 2 kez endoskopi oldum o helikobakter pilori denen şey var dediler 2 yıl üst üste ( yılda sadece bir kez 14 günlük kullanabilirsiniz çok ağır çünkü ) helipak diye insanı yarı öldüren 14 günlük sabah akşam 3000 mg en ağır antibiyotiklerden kullandım ama nafile. 1 yıldır her sabah nexium içiyorum onun faydası oluyor. adeta ölümsüzlüğümü ilan ediyorum asit içsem yine yanmıyor midem. ağrı falan hiçbirşey yok Ancak nexium da sürekli kullanımı vitaminleri düşürüyor ondan dolayı halsizlik falan oluyor. Tam anlamıyla nasıl kurtulunur bu reflüden ve gastritten çözüm arıyorum ben de.
aynı ilacı banada verdi. Geçici olarak işe yarıyor. Tek çözüm mide koruyucu hap kullanmak fakat oda B12 eksikliğine yol açıyor. B12 eksikliğinin zararlarıda çok. Doktorumun bana verdiği reflü diyet listesinde yasakladıkları; asitli içecekler, kahve,çay, meyve suyu vs. hepsi. Tek içmeye izin verdiği su ve süt. Baharatlı yiyecekler, Yumurta, Tüm tatlı çeşitleri vs. hepsi yasak. Yani süt ve az birşey kurabiyeyle yaşamaya mahkum ediyor gibi birşey

. Ee şimdi bu yasak yemekleri yeyince, yılığılıp kalıyorsun, hiçbirşey yapasın gelmiyor. Ee yemesende olmuyor. En iyi yol sağlam bir reflü diyeti yapmak oluyor. Yapabilecğeimiz başka birşey yok dostlar, hypobakteri virüsümüdür nedir, oda ne yaparsan yap ölmüyor