Mr.Function adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
teknik olarak ders içerikleri net yüzde olmasa da bir fikir vermesi açısından hemen hemen şu şekildedir;

Bilgisayar mühendisliği > Software (%30) + Hardware dersleri (%70)
Yazılım mühendisliği > Software dersleri (%70) + Bilgisayar Mühendisliği (%30)
Yönetim bilişim sistemleri > Bilgisayar Mühendisliği (%20) + Yazılım Mühendisliği (%30) + İşletme (%50)

Buna göre bir fikir verebilirsin puanın mühendisliklere yetiyorsa elbetteki ikisinden birini tercih etmen gerekiyor. Mühendislik başkadır diğer normal bölümler başka. Bilgisayar mühendisliğinin teorik öğrettiği şu şekildedir; bilgisayarın parçalarının nasıl çalıştığını, birbirlerine ne komut gönderdiklerini, bunları nasıl işlediklerini, elektronik devreleri, bir parçadan geçen akıma kadar en detayını öğretir. Yazılımda bunların daha çok temel kısmını öğrenirsin sadece yüzeysel olarak bilirsin, kodlama konusunda da en üst seviyeyi öğrenirsin. Bunlar tabi bölümün sana verdikleri, sen kendini geliştirirsen orası ayrı.

Hangi bölümü seçeceğin tamamen sana bağlı hangisinden daha çok keyif alacağına göre seçmen gerekiyor, puanın yetiyorsa mühendisliklerden birini seç. Küçümseme amaçlı söylemiyorum; mühendislik mezunu olursan mühendis ünvanın olur ybs de ise bilişimci denir daha çok.
yazılım alanında daha çok istiyorum ya devrik cümle yaptım ama hardware ile ilgili öğrensem ne işime yarayacak hadi tamam ama yazılım ı ön planda tutmam dahamı iyi olur diyeceğim bilemiyorum kafam çok karıştı hele ki ankara da yazılım müh. özel ünviersitelerin çoğunda yok