O kadar güzel anlatmışsınız ki hocam , benim sülalemde işci yok memur yok hepsi kendi isini yapan insanlar en kotu durumda olan eline 2 limon alıp pazarda satan insandır ama bana gelince aile ve cevreden ciddi bir sekilde memur olda polis asker mufettis farketmez baskısı var nedeni ise garantili iş sırtın
Devlette mantığı

ama düşünsenize sizin dediginiz gibi bir proje yapılır kendi işimi kursam risk almaya değer mi sizce ? Bu arada kendim proje gelistirme kısmında uzman sayılırım sadece pratik olarak maddi ve manevi imkanlardan gerceklestiremedim bu zamana kadar
Evet hocam

ailemin cevremin hep dedigi bu 4-5 bin maas al ve hayatının sonuna kadar aynı işi aynı standartlarda yap

ve bunu secersem birdaha geriye dönmem imkansız olacak kimse 5 milyar maaşı bırakıp e ticaret sitesi kurmaya veya ayakkabi dukkani acmaya calismaz o saatten sonra
Kardeşim hayat senin hayatın. En doğrusunu sen seçeceksin. Biz sadece kendi doğrularımıza göre fikirlerimizi söyleyebiliriz tıpkı ailen gibi.

Ben özel sektörde işçiyim. 2 hayalim vardı. Biri yazılım öğrenmek. (şuan masaüstü ve web projeler geliştirebiliyorum) Bunu çalışırken gerçekleştirebildim. 2. hayalim ise inşallah gerçekleşirse bu kışa doğru söylerim