Onu geçiyorum, ben disavow yapmama rağmen linkler hala search console'da görünüyor. Ne yapmalıyım?
Bildiğim kadarıyla yorum yapayım. Yanlışım var ise düzeltilebilir.
Linkleri disav etseniz bile buradan linkler gitmez. Hep burada kalır. Burada linklerin görünüyor olması demek, disav edilemedi anlamına gelmez. Siz txt dosyasını kurallarına göre ekleyin, gerisi google'in bileceği bir iş.
Yanlış da bilmiyor isem, disav ettiğiniz txt dosyasının işlenmesi ve genel olarak sitenizin backlink güncellenmesi en geç 1 ay içersinde tamamlanıyor.
O yüzden disav ettikten sonra, burada linklerin görüntülenmesini dert etmeyin.
Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bir linkin kalitesini nasıl anlarız? Sorun burada başlıyor aslında. Moz DA-PA değerlerini verirken bazı algoritmalar kullanıyor. Bu da bizleri şaşırtıyor.
Bir blogger in yazdığı bir içerikte sitenize link vermesi değerlidir. İçerik özgün ise. DA-PA aramayın. Yine aynı şekilde DA-PA değeri yüksek otomatik sorgulama sitelerinden gelen linkler var. Otomatik linkler bunların değersizliğini tartışmaya gerek dahi görmüyorum. Yine zamanın trendi blog yorum backlinkler vs
Bence linkin doğallığına bakın. Bot ile çekilmiş sayfalardan gelen, otomatik sorgulamalar, blog backlinkleri reddedin gitsin. Ama onun dışında doğal verilmiş olabileceğine kanaat getirdiğiniz sitelerden gelenler kalsın. Özellikle ziyaretçi gelen linkler varr ise eskiden kalan doğal olarak 404 verecektir. Htaccess ile anasayfaya yönlendirin. Alınan eski domainlerin kırık tüm backlinklerini değerlendirme adına mantıklı bir yol olur.
Doğallık konusunda size katılıyorum. Ben de öyle yaptım ve bilinen sitelerin de (donanımhaber, r10, eksisozluk vs) linklerini kaldırmadım tabiki. Ama gelen linklerin %90 ını disav ettim. Hatta spam olmasa bile. Hatta da-pa değerleri yüksek olan ama doğal olmayan linkleri de reddettim.
Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi