grafikcoder adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Microsoft yazılımlarına ödenen milyonlarca para var. Devlet dairelerinde kullanılan yazılımlara, işletim sistemlerine, her sene birsürü para ödeniyor. Haliyle Microsoft'un her yazılımınıda kullanıyorlar. Açık kaynak yazılımlara yönelipte tasarruf etmeyi beceremiyorlar. İşletim Sistemlerinde Linux kullansak, Web yazılımlarında PHP vb. özgür yazılımlar kullansak. Devlet daireleri hiçbir ücret ödemeden bu imkana sahip olabilecekler.

Doların yükselmesini tartışıyoruz. Emin olun; bu gereksiz israflar bile çok etkiliyor.

Birde şöyle yanlış bir algı PHP, Açık kaynak kodluymuş, açığı çokmuş. Hayır, açık kaynak kodlu olan projeler daha güvenlidir diyebilirim. Binlerce geliştirici bir araya gelerek, her koldan birşeyi düzeltiyor. Hergün bir hatayla karşılaşan geliştirici var. O kendi girip o hatayı düzeltme hakkına sahip. Koskoca Facebook, PHP'yi kendine göre özelleştirip en verimli şekilde kullanıyor.

Bankalara gelirsek, tek ASP.NET kullanılmıyor. Arkaplanda çok çalışan dil var. Ama genel olarak ASP.NET kullanılma sebebi, ASP.NET (C#) biraz daha düzenli ve devam ettirilebilir bir dil. MVC yapısına çok uygun bir dil. O yüzden eski yazılımcının yaptığını, yeni yazılımcı devam ettirebilir.
Polis teşkilatı Linux'a geçerek 100 milyon liraya yakın kâr elde etmişti.

Çok basit bir cevabı var:

.NET kullanılırsa hiçbir ekstra eleman almadan, başka firmalara gitmeden, kod yapısını karıştırmadan tüm işleri tek bir erden yönetebiliyorsun.

Web siteleri ile masaüstü ve mobil yazılımlar arası ilişki
Bilgisayarlar ile sunucular arası ilişki
Faturalandırma, iletişim, raporlama, web hizmetleri vs hepsi tek bir yerden yönetilebilir. Microsoft'un tüm hizmetleri birbirleriyle daha kolay ilişkilendirilebilir. Sebebi bu. Öbür türlü masaüstü yazılım bir firmaya, web sitesi bir frmaya vs vs başka firmalara...

Microsoft sana tek bir çatı altında

İşletim sistemi
Office
Sunucu
Bulut depolama
Mobil yazılım
Masaüstü yazılım
Güvenlik
İstatistik
Mail
Donanım desteği
Bilgisayar
İletişim
Raporlama vs vs her türlü gereksinimi sağlıyor. Bu Microsoft teknolojilerinin hepsini de bir firmaya yaptırabiliyorsun. Avantajı bunlar. Sadece yazılım dili değil.