tatarhan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
dur dur dur.. ne yapıyorsun sen ? işten falan çıkma sakın patronla da zıtlaşma. işine devam et. işine devam ederken sgkyı arayıp ben şu kadar aydır ya da yıldır asgari ücretin altında sigortasız olarak çalışıyorum diye şikayette bulun. sonra onlar müfettiş gönderecekler o sırada seni çalışırken yakalasınlar patron dediğin ahlaksız engellemeye çalışsa da sen müfettişle görüşüp herşeyi açıkla. bunun neticesinde seni sigortasız çalıştırdığı süre kadar sigorta masrafını ve asgari ücretle farkını tazminat olarak patron sana ödemek zorunda kalacak. ayrıca ceza da yiyecek. sonra git bir de savcılığa şikayette bulun hem beni böyle böyle çalıştırdı hem de ev kiraladım oturuyorum kontratı benden aldı şimdi de evden kovmaya çalışıyor diye.. o adamı zıplatırlar..

sakın işten çıkma. patrona birşey belli etmeden bu dediklerimi yap. ve gerçekten yap. öyle kansızlık yok o adam haketmiş herşeyi. bildiğin seni köle niyetine kullanıyormuş.

ekleme : 10 günde 3000 lira para kazanma zorunluluğun da kalkar zaten ordan doğacak tazminatın 3 bini geçer. senin freelance olarak kazandığın da yanına kâr. Ha zaten o tazminat dediğim de senin HAKKIN , ALIN TERİN.
Mesajı şimdi görebildim çok teşekkür ederim bu konuda akıl verdiğin için kendimi boş yere strese sokuyorum haklısınız.