Herkese merhaba. R10 yeni üyesi olmaktan mutluluk duyuyorum öncelikle teşekkürler. Uzun süredir webmaster ortamlarındayım ancak R10.net yeni nasip oldu herkese başarılar.
İlk olarak böyle bir konu açmamın sebebi neredeyse 6 sene boyunca dropshipping işi yapmış ve daha sonrasında paypal ülkemizden çekilince bırakmış birisi olarak, sürekli bu konularda bir takım bazı videoları, reklamları görüyor olmam. Bu ortamda eminim ki bu konuda çok değerli bilgilere sahip insanlar vardır.
Şu an ülkemizde dropshipping işi yapmak eğer ABD ya da ödeme geçitlerinin kabul ettiği başka bir ülkede yasal bir şirketiniz yok ise imkanasız. ( yasal olarak imkansız)
Durum böyle olunca çok fazla kişinin bu durumdan nemalandığını görür oldum. Şu an çok fazla kişinin benim imkansız dediğim konuda bir şekilde bir şeyler yapmaya çalıştığına şahit oluyorum.
Ddropshipping işiyle uğraşan ya da bu konuda bilgilerini paylaşmak isteyen arkadaşların değerli yorumlarını merak ediyorum.
Hocam gördüğünüz reklamlar neredeyse fason diyebiliriz. O gruplara giren arkadaşlar bir ton uğraş verip binde bir ihtimalli ilk satışını yapınca, kutlamalar yapan, tebrikler alan insanlar haline dönüşüyor. (yani satış yapmak o kadar nadir ve değerli bir şey haline dönüşüyor maalesef bu da kazanç için yeterli değil) Eğer bir şekilde gruplara girebilirseniz bunu görürsünüz. Ama o kutlamaların devamı gelmiyor, bu işi yapmak isteyen, yapan o kadar çok insan var ki. O sebeple o reklamları gözardı etmenizi ve koşarak uzaklaşmanızı tavsiye ederim.
Elbette
1-Eğer duyulmamış arz/talep potansiyeli çok yüksek ve henüz keşfedilmemiş ürünler bulursanız.
2-Aktar dönder, parayı ordan oraya gönder değilde doğrudan ve tamamen legal bir şekilde para almanın yolunu bulursanız
3-satış yapmak istediğiniz ülkede başkalarının taklidi olarak size sattığı metodları değilde, iyi gözlem, iyi analiz şeklinde hitap edeceğiniz kitleyi çok iyi şekilde analiz edecekseniz. bu işe girmenizi kesinlikle tavsiye ederim.
EDİT: şahsi görüşümdür, o gruplara para ödeyen arkadaşlara, o işi yapıp başarılı olan arkadaşlara herhangi bir bilmişlik taslama amacım yoktur.