öncelikle zaman ayırdığınız için teşekkür ediyorum. İlk dediğiniz husus maalesef yok artık eskisi gibi ayağa götüren firma kalmadı olanları da ben tanımıyorum. İkinci yöntemi uygulamak istiyorum ama çevremde bunu yapabilecek birisi yok hadi diyelim buldum neye göre para vermem lazım onuda kestiremiyorum. Günlük mü bayi başına mı bilmiyorum. Mail olayına gelince bence mail olayı spamdan başka bir şey değil şahsen bana mail atanların maillerini okumadan engelliyorum. Telefon ile iletişim deseniz oda öyle arıyorlar işim oluyor vs kestirip kapatıyorum. Xxx yerden arıyorum diyip giden konuşmaları teşekkürler istemiyorum diyip kapatıyorum yani bana göre mail ve telefon ile iletişim doğru bir yol değil bizim sektörde. Aslında en iyisi benim tek tek gidip kendimi tanıtmam lazım ama oda benim yapım değil
Estağfirullah, zaman ayırmak için buradayız hepimiz.
Şimdi burada iki tane handikap var, birincisi size telefon gönderimi sağlayacak olan bayinin yapacağı gönderim kapasitesi, ikincisi bulacağınız personelin sizi temsil etme kapasitesi. Bu iki soru işaretini çözüme kavuşturmak için de garanti yol; birkaç görüşmeyi kendiniz yapmanız. Yevmiye vermeniz ya da komisyon vermeniz, bir kişinin tüm gününü size ayırıp gezmesine maalesef yeterli gelmez kanaatindeyim. Aynı zamanda görüşmeye göndereceğiniz kişinin de telefon tamirinden anlaması lazım ki; karşı tarafın sorabileceği ters köşe sorulardan başarıyla yanıt alsın.
Telefonla arama konusunda söylediklerinize katılıyorum, evet insanların sürekli çalıştıkları ya da o anlık yoğun oldukları mesai aralığı içerisinde aramanız gerekecek, bu da haliyle ters tepebilecek. Ama bir bilgilendirme maili atmanız yanlarına gittiğinizde de lafı çok uzatmak yerine "size zaten bir bilgilendirme maili göndermiştim" diyerek konuyu noktalamanız pozitif bir adım olarak size geri dönebilir. Geçenlerde forumda da konusu açılmıştı "Gerçekten mail kullanan, mail pazarlamasına müşteri olan var mı" diye.