androidarsivi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öldürmek için değil, kaçmaları için attıysanız o taşı sorun değil vicdanınız rahat olabilir sonuçta zararsız bir canlıyı korumak için yaptınız o hareketi
zerare adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Seninki zarar vermek degil,savunmasiz cocuklari korumak.Allah muhafaza ya cocuklari isirsaydi?
Hocam burada hava soğuk, bugün yağmur yağdı onun haricinde de insanlar bilir Kayseri de akşamları genelde hava soğuk olur. Üzerinde mont vardı, ondan tutmuş. Ben taşı fırlattım diğerine değdi, o da cırtlak bir ses çıkartınca bıraktı kızı. Yoksa Allah muhafaza. Belki de ilk defa gerçekten doğru bir yerdeydik.

islamzeki adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bence köpeğe tatlı bir dille yaptığının yanlış olduğunu boyuna göre birilerine saldırması gerektiğini açıklamalıydınız. Şiddet çözüm değil.
Çok haklısınız hocam. Hâlen elim ayağım titriyor, o çocuklara ciddi anlamda zarar verselerdi ben rahat 1 hafta, 10 gün uyuyamazdım.

MFS adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam sizin buradaki hatanızı & kusurunuzu tam yorumlayamam fakat; köpekler asla doğdukları andan itibaren zarar vermeye başlamazlar. Köpeklerin eğitimi veya köpeklere kötü davranan insanlar vardır. Ben bir köpek dostu olarak konuşuyorum. 3 defa ısırıldım ve elimin her yeri diş izi. Ama o ısıran köpeğileri de sonrasında sevdim çok ciddi söylüyorum yaptığının hata olduğunu anlamış bir tavırla yaklaştı yanıma. Yani demem o ki köpekler durduk yere saldırıganlaşmaz. Elbet vardır bir sebebi.

Onun dışında o köpekleri öldürmek & uyutmak günahtır, yazıktır. Sizin mahalleli olarak yapmanızı tavsiye ettiğim ilk şey artık yemeklerinizi veya mama alacak durumunuz varsa kaplarla sokağa koymanızdır. Aç olan her canlı huzsuzlaşır. Önce karınlarını doyurun zamanla onlar size uyum sağlarlar.
Hocam inanın bana mahalleli olarak yemeklerimizi parka koyuyoruz, ben ki sokak kedileri için her zaman mama siparişi verip onları besleyen insanım. Ama dediğim gibi bizim buralara binalar yapılıyor ve çalışanlar hiç doğru durmuyorlar. Biz yıllardır bu mahalledeyiz, köpeği gelir; yer-içer ve gider. Kedisi gelir; hiç çıkmaz, karnı toktur, mutludur. Ama bu köpeklerin bu derece olması insanı şaşırtıyor. Bir de yemekleri koyduğumuz kaplar dahi hep başkaları tarafınca alınıyor.

NatMes adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Köpek yerine kurt olsaydı, davrandığınız gibi davransaydınız suçlu hissedermiydiniz?
Ben hayvanları çok severim, kendi köpeğim var, Golden Retriever, bilirsiniz kendini korumaktan aciz bir türdür.. Bir yabani köpek bir sebebi yokken zarar veriyorsa, çevirir boynunu kırarsınız. Bugün sadece taş atmakla yetindiğiniz hayvan, başkasınada zarar verecek yarın. Bunda suçlu hissedecek birşey yok.
Hocam ben her hayvanın şiddet görmesine karşıyım. Buradaki olay o çocukların canlarıydı, bir an gözüme küçücük karıncadan dahi korkan en küçük yeğenim Aslı geldi. Ne yapsaydım? Kaçmıyorlarda, biz bağırarak koşuyoruz, bize dönüp havlamaya başlıyorlar. Kurt'a da zarar verilmesine karşıyım, Ayı'ya da. Ben yeryüzünde hiçbir canlının zarar görmesini istemem hocam.

marcareklam adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Biber gazi spreyi bulursaniz yaninizda tasiyin faydasi olur bir dahakine.
Hocam o heyecanla biber gazını inanın kendime sıkardım.

YavuzTR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Doğru olanı yapmışsınız zarar veriyorlarsa insan canı elbette her şeyden daha önemlidir.
Ama sahipleriyle konuşmak veya ihbar etmek gerek bu durumu
Maalesef sahipsiz hayvanlar, dediğim gibi; insanlar belediyenin aşılayıp bıraktıklarını söylüyorlar. İlk haftalar çok iyilermiş, ama sonradan saldırgan olmaya başladılar.