kardeşim burada fizik tedavi ve rehabilitasyon okuyor , ukraynada tıp'a göndermek istiyoruz araştırdığımızda okulunu bitirdiğinde 4. sınıf'dan başlayabileceğini belirten bu işi yapan firmalar var ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımcı olabilirlerse sevinirim.
Öncelikle her firmanın bir olmadığını belirteyim. Forumdan bir moderatörümüz de bu işi yapıyor ve birlikte çalışıyoruz. Kendisi gerçekten dört dörtlük bir insandır. Eğer göndermek istiyorsanız ben bizzat kendisiyle iletişime geçmenizi tavsiye ederim ( bana ulaşırsanız bu konuda yardımcı olurum ). Ha, kendiniz üniversite ile görüşürseniz maddi açıdan size biraz daha uygun olur fakat o işlemleri yaparken de baya baya uğraşırsınız. Çok kolay iş değildir. Hakkıyla okumak isteyen biri için problem olmaz fakat çalışmayacaksa ve gerçekten hakkıyla okumayacaksa boşuna göndermeyin hocam. Sorunuz için ise; 4. sınıftan başlayabilir fakat kaçıncı sınıftan başlayacağını belirleyecek olan okuldur. Aldığı derslere bağlıdır ve ilgili üniversitenin mevcut programına bağlıdır.
Sağlık alanındaki hiçbir bölümde direkt denklik diye birşey yoktur. Bu söylenti; öğrenciyi düşünmeyen ve sadece para peşinde olan, piyasadaki firmaların propaganda aracı haline dönüşmüş bir algısıdır. YÖK tarafından kesinlikle böyle bir şey %100 olarak garanti verilmemiştir. Toplum sağlığı alanındaki tüm mesleklerde sınav şartı vardır. Okuduğu üniversite isterse ilk 10'da olsun. Sevgiler.
Yardıma ihtiyacınız olursa PM atın, numaramı ileteyim.