reklam çok önemli bir faktör, zira sadece "paran varsa olur" derseniz bu işin de size kazancı olmaz. bir bütün olarak düşünmelisiniz; grafik, yazılım, reklam.
grafik: (bana göre) insanları bağlayan en önemli unsurlardan gelir, ben bile bir oyun oynayacağım zaman görsel olarak bir şey ifade etmesi, "aa gerçekten adamlar görsel olarak çok iyi hazırlanmış ve iyi bir şey çıkarmış ortaya" diyorum.
yazılım: bu alanda belli başlı oyun motorları var insanların rahat bir şekilde sorunsuz oynaması için. (özür dilerim bu tarafta pek fazla bilgim yok)
reklam: şayet yukarıdaki detayların toplamı ideal düşüncelere hizmet ederse, reklam dönüşleri o kadar iyi olmaktadır. Bu açıdan strateji ve ön çalışma kesinlikle yapılması gerekiyor. "kim oynar, neden oynar, ne kadar vakit ayırır, insanların bunu indirmesi için gerekçeler ne olabilir" gibi soruların cevaplarını önünüze koyarak ona göre reklam stratejileri belirlemeniz gerekir.
naçizane düşüncelerim bunlar, elbette yanlış yorumladığım veya düşünce olarak eksik olduğum yerler vardır, düzeltilirse de müteşekkir olurum.