Merhaba arkadaşlar,
Almanya`da olupta ne yapabileceğime dair öneriler verebilecek olanlar varmı?
Nisan`da Opel vectra aracım motor silindirleri arızalandığı için satışa koydum ve neredeyse hurda fiyatına sattım. Tabi satista bir sürü hata yaptigim icin basima da is aldim.
Alıcı ile el yazısıyla satış sözleşmesi yaptım isim soyisim seri numarası vs vs herşey tam sadece kağıt üzerinde aracı 1 hafta içerisinde üzerine alicaktır ibaresi de eklemem gerekirdi. Bu eksik olunca kanunen tabi ben hatalı çıkıyorum.
Araç arızalı olduğu için o halde ancak hurdacıya satabilirdim ve alıcı çıkınca uğraşmakta istemedim, bunun paniğiyle tabiki tonla hata yaptım.
- Alıcıdan satış sözleşmesini hazırlarken kimlik istemeyi de unuttum.
- Aracı trafiğe kayıtlı olarak verdim ve sigortası devam ediyor halde verdim.
Evet salaklık üzerine salaklık fakat ben iki araba aldım bugüne kadar bende aynı şekilde trafiğe kayıtlı almıştım ve 1 gün içerisinde aracı kendi üzerime kayıt ettirmiştim.
Adamda üçkağıtçı çıktı ve aracı kendi üzerine hala almadı. Aradan 3 ay geçti ve hala 3 aydır aracın sigortasını ödüyorum. Su ana kadar toplam 306
Sigortayı 2 ay önce aradım satış sözleşmesini gönderdim ve burda olanlar bilir zwangsabmeldung denilen birşeyi başlattık. Yani aracı kendi üzerine alması için zarf gönderildi. Tabiki herif bu zarfa karşılık vermedi.
1 ay zarf için bekleme süresi 6 haftada sigorta iptali için bekleme süresi derken 04,07,2018 tarihinde aracımın sigortası iptal olucagini bildirdiler sigortadan ama konuştuğum kadın sonrasında yine aylik bi ödemenin gelecegini ve bununda 1 sene sürecigini yani TÜV bitene kadar birseyler ödeyecegimi belirtti.
Trafik dairesine de satış sözleşmesini verdim ve orada da işlem başlattım. Ama tabi karsidan cevap yok.
Alıcıyı arıyorum telefona da cevap veriyor, kendisinin dediği aracı direk hurdacıya satmış olması dolayısıyla ruhsatı da vermiş olmasi. Yalan tabi kendiside biliyor araci üzerine almadan direk satamayacagini. Hurdacının telefonunu ver dedim ona da cevap yok.
Poliste birşey yapamıyor.
Varmı burada başına böyle birşey gelmiş olan, sonrada ödemelerden kurtulmuş olan? Veya aracin kaydigini sildrebilmis olan? Şu ana kadar 306 sigorta ödedim. Tamamen benim aptallığım ve adamında böyle ******** çıkması. Tahminimce arabayi yapti - yaptirdi kullanmaya devam ediyor. Mahvetti beni gerçekten. Bilgisi olan varsa yardımlarınızı bekliyorum.
Teşekkürler arkadaşlar...