Merhaba;
Son bir kaç gün içerisinde opencart kullanıcıların geri dönüşlerindne edindiğim bigliye göre opencart-tr.com son sürüm çeviri dosyaları içinda backdoor oladuğu kendilerine BTK tarafından gönderilen bir uyarı yazı ile kendilerine bildirildiğini bilgisini öğrenmiş bulunmaktayım.
Öncelikle söz konusu çevirinin bizim ile bir alakası yoktur bizim sitemiz www.tr-opencart.com dur ve su ana kadar kullanan bir çok sitedede bu tip bir geri dönüş olmamıştır..

Btk(Bilişim Teknolojileri Kurumu) dan gelen yazıda opencart-tr.com olduğu ve google drive indirme lini verilerek belirtilmektedir. ancak bir çok kişi o siteyi şahsımın olduğunu sanmaktadır. bir süre o sitede moderatörlük yaptım ancak 2011 yılında el degiştirmesi sebebiyle www.tr-opencart.com forumu açtım ve orada opencart hizmeti veriyorum.. opencart-tr ile hiç bir alakam yoktur..

Ayrıca daha önceden buradan opencarTın 3.0.2.0 sürümünü indiren arkadaşlarıM var ise Tükrçe dil dosyaları içinde tr-tr/information/sitetrack.php gibi bir dosya olup olmadığını kontrol etsinler var ise bu çeviriyi kesinlikle kullanmasınlar..

Herkese hayırlı bayramlar..