MERCAN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Seni tanımasam da ya ekonomi okuyan yada ekonomiye ilgi duyan bir genç arkadaşımız olduğundan eminim ve dürüst olayım herkesin fikirlerini okuma gereği bile duymam lakin fikirlerin ben de dair forumda ki bir çok alanında otorite olarak kabul edilen kişilerin dikkatini çekiyor.Bu yüzden fikirlerini zevkle okuyorum.

Yine ekonomi okuyan yada ilgi duyan biri olduğunu düşündüğüm için benim ekonomi dünyasında ki pozisyonumu, duruşumu ve fikirlerimi bildiğini tahmin ediyorum.Bu sebeple aşağıda bulunan soruları sana sorma haddini kendimde buluyorum umuyorum ki haddimi aşmıyorumdur.

Soru 1:Ekonomi dünyasında hangi sektörde risksiz kazanç var?(Cevap :Hiç bir sektörde)

Soru 2:Ekonomi de yapılan yatırımı zarara uğratmamak adına önlem almak kimin görevidir?(Cevap :Risk alıp yatırımı yapanın)

Ne demek istediğimi umarım anlamışsındır.Fikirlerini okumaya zevkle devam edeceğim.
Öncelikle düşünceleride haklısın Mercan Abi Bankacılınk ve Finans Mezunuyum ayrıca aöf de çalışma ekonomisi 1 sınıfım okuyorum.
Ne demek istediğini anladım.
Soruların cevaplarına gelince 1.Soru: Hiç bir sektör %100 katılıyorum.
2.soru cevabınada katılıyorum ama ek olarak risk alıp yaptıran kişi aynı zamanda bunada çareler üretmiş ya da üretiyor olması lazım.İlerleyen günlerde bunlarla ilgili yapılanları göreceğiz.Ama elbette önlemler alınmıştır alınacaktır.