Benim seçtiğim işlemci.
Intel Core i7 8700 Soket 1151 3.2GHz 12MB Önbellek 6 Çekirdek 14nm İşlemci
senin sectiğin işlemci
Intel Core i7 7700K Soket 1151 4.2GHz 8MB Önbellek 14nm İşlemci
Anlamadığım şey ikisi arasında fiyat farkı var yani alt surum daha pahalı 20 30 tl fazla fark degıl ama bu işlemcide ayrıyetten Intel HD Graphics varmış bunun olması performansı etkıleyecegını dusunuyorum fazla anlamıyorum ama sizce öyle değil mi her parça kendi işini yapması gerekmez mi.
Benim seçtiğim işlemcide ayrıyetten + bir soğutucu var oda bana 300tl kazandırıyor.
Yani şuan benim seçtiğim sistemde uyumsuzluk olurmu
Ekran kartı alınca fiyatta çok yükselme oluyor oyuzden ekran kartını alamıyorum belkı daha sonradan ekran kartlarının bır ust surumlerınden alabilirim şuanki sistem düzgün çalışmazmı istenilen performansı alamaz mı
cpu fiyatlarına nereden baktınız bilmiyorum ama üst sürüm alt sürümden 50 lira daha pahalı.
http://www.vatanbilgisayar.com/intel...m-islemci.html http://www.vatanbilgisayar.com/intel...m-islemci.html
ve ayrıca sepetinizde bulunan CPU Soğutucusu 120mm Kırmızı Led Radyatör Sıvı Soğutma Sistemi'ni almanıza gerek kalmıyor eğer i7800 içerisinden soket soğutucu çıkıyorsa eğer. i7 7700 önermemdeki amaç uzun süredir kendini kanıtlamış ve herkesin tercih ettiği bir ürün. üst sürümüne karşın bu işlemciyi 4.5 ghz ye kadar çalıştırabiliyorsunuz. üst sürümü ise sanıyorum ki zorlasanız en fazla 4 ghz ye ulaşabilirsiniz. parçaların arasında uyumsuzluk yok fakat tam olarak uyumlu çalışması için insanların tercih ettiği kombinleri kullanmanız daha garanti olacaktır diye düşünüyorum. yani şöyle bi durum var. işlemci kısmında son sürümü kullanırken ekran kartında 4 sürüm öncesini kullanmanız biraz anlamsız olacaktır. 1050ti şu anda en düşük puan veren ve en az beğenilen bir ekran kartı. onun yerine 970 almanız daha mantıklı olacaktır. eminim daha çok performans verecektir. tabi yine sizin kararınız. seçtiğiniz parça kombinasyonlarını youtube de bulabilirsiniz oyun içi oyun dışı performansları oradan izleyip bakabilirsiniz.