AlperDemircan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Asker kaçağı durumları farklı, en rahat asker kaçağı olmak için başvuru yapıp belirlenen tarihlerde gitmemek olarak olur.
Sizin durumun adı yoklama kaçağı olur. Yaş sorununuz olmadığı için de yoklama kaçağı durumunda birine hak verilir, bana verilmişti.
Yaş müsait ise sorun çıkarmazlar ki müsait görünüyor.
Bence şubeyi arayıp yaşım şu, yüksek lisans başvurusu yapacağım deyin.
Verirler ama hatta birebir gidip yüksek lisansa başvuracağım, belge alabilir miyim deyin.
Şubedekiler %90 kadın zaten ve sivil. Asker kaçağı(firar) vardı mesela, takımın skorunu sorar gibi neden kaçtın hmmm hmmm pc ye not ediyor.
Eskisi gibi stresli bir yer değil, sabah 9 gibi giderseniz bomboş olur zaten, kafanız da rahat eder.
Geçen yıl kavga ettim askerlik şubesinde çalışan memurlarla. O kadar laubali insan topluluğu bir araya gelemez herhalde. Benim önüme form attılar, fotoğraf çekinip sağlık kontrolüne gideceksin dediler. Dedim siz neyin kafasını yaşıyorsunuz, neden gelmişim önce bi sorun dedim. Zorla getirmişlerdi beni, avukatım da arkadaşım ve şansımdan yanımdaydı. Dedim fotoğraf falan çekinmem, form da doldurmam. Formda isim soyisim imza at gerisini biz doldururuz dediler. Kafalarına göre formu doldurup askere göndertecekler. Avukatım ne formu doldurttu ne imza attırttı. Kendileri bana 3 gün içinde geri gelmezsem, hakkımda yakalama kararı çıakrtacaklarını söylediler ve yurtdışı çıkış yasağı koyacaklarmış. Çıkarken tabi memur hanım dedim ve çıktım.

1 hafta sonra ise işimden dolayı belgelerim geldi ve Budapeşte'ye geldim ve tecil ettirdim. Şu anda 37 yaşına kadar tecilliyim. Gelecek yıl ise 1000 euro karşılığında bedelli yapmış olacağım.

Sözün özü, kimse size zorla form doldurtamaz ya da askere götüremez ya da yurtdışına çıkışınıza engel olamaz. Kanunlarda bu açık ve net. Bunu uygulamaya çalışan memuru ise şikayet edin. 5 yıla kadar hapis cezası var. İnsanların özgürlüklerini kısıtlamaya karar olmadığı sürece hiçbir memurun hakkı yok. Kimseyle de tartışmaktan korkmayın. Haklarınızı savunun.