Emlak sektöründeyim ve bolca öğrencilerin olduğu bir yerdeyim. Öğrencilerden kiralama komisyonu olarak kira bedelinin yarısını alıyorum, fakat dükkan masrafları 6 aydır her ay en az 2000 tl içeri sokuyor beni. Bir sürü farklı yöntem denedim, bir türlü başarılı olamadım. Şimdi de üniversitenin dönemi bitti iyice batık bir hal aldım. 1 haftadır komple umudu kestim. DÜkkanı da açmıyorum. Artık işleri de takip edesim gelmiyor.
Özel sektörde çalışanlar için soruyorum ben mi çok kötüye gidiyorum sizde durumlar nasıl?
Genel olarak piyasada para dönmüyor hocam. Sahibinden, Zingat, Hurriyet Emlak vb. gibi platformlarda profiliniz illa ki vardır. Bağlı bulunduğunuz ünv. öğrencilerinin yoğun olduğu yere odaklanmayın. Hangi il ya da ilçedeyseniz genele yayılın. Lokalden kaçının. Artık fiziki dükkan, ofis vs çok gerekmedikçe kaçınılmalı. Home Office çalışmalısınız, 2000'den kaçtığınızı var sayarsak. Aylık 500₺ sosyal medya reklamlarıyla; hedef lokasyon, hedef ilgi, yaş ve diğer seçeneklerle herkesin önüne çıkmayı, portföyünüzdeki ilanları sosyal medyadan yaymanızı tavsiye ediyorum. Sonuç olarak emlakçılar randevu sistemiyle çalışıyor ve buluşmalarınızı kiralık/satılık portföylerinize en yakın lokasyonda yapın. Herkes internet ve sosyal medyadan bir çok şeye erişiyor. Bakın siz de şuan online kanallar üzerinden sorunuzu anlatıyorsunuz. Yoksa, bir web sitesi yapmanızı ve iyi bir SEO ile kelime bazlı yerel bir marka olmanız kaçınılmazdır. Unutmayın ve lütfen yanlış anlamayın paketleme her şeydir. İyi bir paketleme yapın ve enerjinizi yukarı çekin. Motivasyonuzu kaybederseniz her şeyi kaybedersiniz. Bahsettiğim şeyler imkansız değil sadece 1 aylık kiranızla yapabilirsiniz. Köy bile olsa bunu başarabilirsiniz. Ofis olmadan hiç bir şey olmaz mantığından uzaklaşın lütfen. Hakkınızda hayırlısı olsun, üzülmeyin. Harekete geçin...