hocam gerekli şifrelemeyi yapın.Aksi bir durumda veriler açık bir şekilde sisteminizden çıkarsa yasal problem yaşarsınız diye biliyorum.
Onun için şöyle birşey yapabilirsiniz. 1 kere base64, 1 kere de md5 olmak üzere iki şifreleme kullanırsınız. Sorgu ekranından çekilecek olan kimlik numarasını sisteminize düz metin olarak kaydetmeden önce bu şifrelemelerden geçirerek kaydedebilirsiniz. Sisteme tekrar üye olmaya çalıştığında kontrol amaçlı tarama yapar., çıkan sonuç; şifrelenmiş olarak databasedki veriyle eşleşirse üyeliğini gerçekleştirmezsiniz. Olur biter

Ama yine söylüyorum; kimlik bilgilerinin depolanmasına karşıyım.
Bilgileriniz için tekrar teşekkürler. Multi üyeliği en sağlam şekilde her bireyde 1 tane olan başka bir şey bilmediğimden bu şekilde engelleyebileceğimi düşündüm. Şifrelemeye gelince tabiki şifreleme kullanacağım. Aynı zamanda farklı database'de barındırma isteğimin nedeni de tam olarak bu güvenlik nedeni. Şahsi düşüncem yanında kendinden başka hiç bir bilgi olmadığı sürece T.C. kimlik numarası bir hiç. Örneğin; gerekli tc kimlik yazım algoritmasını kullanarak "23482481204" diye bir tc uydurdum. Ama burda şuan sadece 11 basamaklı bir sayı var. Hiç bir geçerliliği yok.

tc degilde telfon yapsaniz daha iyi tc tutmak sikintili r10 bile tutmuyor ama sey yapabilirsin sifrle tc yi md5 sha1 felan kontrol yaptir girilen tc sifreldikten sonra databasede eslesiyorsa hata ver
Hocam telefonda şöyle bir sıkıntı var, bir kişinin üzerine birden fazla hat olabilir. Hatta kendi üzerine olmasına gerek bile yok. r10'da bile telefon onay satan veya ucuz telefon numarası satan bir sürü kişi var.