Merhabalar;
Konu hakkında hiç bir fikrim olmadığından kaynaklı fikrinizi almak istiyorum.
Bir websitesi üzerinde çalışıyorum. Bu websitesine kaydolurken multi üyelikleri engellemek için T.C. kimlik kullanılmasını istiyorum. Fakat şöyle ki, siteye yapılabilecek herhangi bir saldırıda tc kimlik ve kişisel bilgilerin çalınmasını engellemek için(böyle engelleyebileceğimi düşündüm.) İsim soyisim, doğum tarihi bilgilerini farklı bir databasede, 11 haneli sayı kümelerini farklı bir databasede barındırmak istiyorum. Böylece iki database çalınsa bile hangi t.c. hangi isim soyisime ait bilinemeyecek.(en azından böyle olabileceğini düşündüm.) Diğer databasede de site içi yapılmış işlemler depolanacak. Üye bilgilerinden bağımsız olarak. Şimdi sorularıma geçecek olursak;
1- Böyle bir işlem mümkün mü?
2- Eğer mümkünse, TC kimliklerin depolanacağı databasedeki bilgileri belirli zaman aralıklarında otomatik karıştırmak( ilk üye olanın tcsinin ilk sırada olmaması için) mümkün mü?
3- Databaselerde tc kimlik barındırmak veya tc kimlik kontrol ettirmek için herhangi bir izin almanın gereği var mı?
Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler.
Öncelikle bu mümkün ama 3 veritaban için 3 sorgu sistem düşük özellikte ise CPU yu doğrayacaktır. Onun yerine direk NVI adresinden sorgu ekranını çekerek, sorgu ekranına girilen bilgiler doğru ve kontrol edildiyse geri gelen Callback sisteminizde onau kutucuğunu işaretlese ve sizde depolamak zorunda kalmasanız
Saygılar.