Şu durumlar sadece bizim ülkemize has sanırım. Almanyada seçim dönemi abi nasıl orası dedim, "ne nasıl" diyor. "Abicim seçim var ya televizyonlar, sokaklar, halk falan" dedim. Burda seçim gelip geçiyor kimsenin haberi bile olmuyor öyle arabadan müzik çalıp insanları rahatsız etmek, televizyonlarda seçim propagandası yaparak ekran işgal etmek yok diyor. Vay anasını dedim.

Adamlar kendilerine uygun partileri kendileri araştırıp oy atıyor, olması gerekende bu zaten.

Bizdekiler herşeyi anadan babadan fanatiklik ile öğreniyor. Çocuğun biri çıkmış biz ailecek akpliyiz diyor diğeri chpliyiz diyor. Bırakın adamların yönetim şekillerini inançları bile bu şekilde, araştırıp öğrenip kendine uygun olan dini seçmiyorlar müslüman geldik müslüman gideriz modunda hepsi, sorsan okudun mu kuran ? Yok.

Komik bir ülkeyiz. Bence dayının verdiği tepki çok yerinde. O kim oluyorda benim vaktimi alıyor var mı öyle bir hakkı. Bence yok. Orda milleti kandırıp koltuğa yerleşeceğiz diye harcayacakları vakiti memleket için harcasalar zaten bu ülke bu halde olmazdı.

Not: Din üzerinden verdiğim örnek Türkiye'de hristiyan olarak doğanlar içinde geçerlidir sadece çoğunluk müslüman diye bu şekilde cümle kurdum, HOŞGÖRÜlü kardeşlerim saldırmasın sonra bana