Üstad detaylı ve bilgi dolu mesajın için teşekkür ederim.
Dv, Ov ve Ev terimlerini de öğrenmiş olduk. Bana lazım olacak olan "DV" bu durumda.
Firma üzerine olmayacak. O yüzden OV ve EV seçeneklerini elemiş olduk, tek seçenek DV kaldı.
Eğer bir SSL ürünü isminin içersinde Wildcard geçiyorsa da "sınırsız sub domain + ana domain"dir diye yorumluyorum. (Yanlış anlamadıysam.)
Domainim ve içerik Türkçe olacağı için de Türk kökenli bir firma almamın da bir sakıncası yok benim için. (Türk firması olduğunu da sayenizde öğrenmiş oldum.)
Özet olarak önerdiğiniz ürün ; "Essential (DV) Wildcard SSL" dir sanırım. Yıllık 79.50 USD olan.
Bu ürünün üzerine fokuslanayım. Turhost normalde hiç bir ürün ve hizmetini ucuz vermez. Bunda nasıl oldu da diğer firmalardan daha hesaplı, onu henüz anlayamadım. Bu ürünü başka nereden temin edebilirim diye de ufak bir araştırma içersine gireyim. Olmadı Turhost'dan alırım.
Özet olarak verdiğiniz cevaplar benim baya önümü açtı ve doyurucuydu. Ve en azından hangi ürünü alacağım konusunda fikir sahibi oldum.
Şimdi hazır sizi yakalamış iken, biraz daha deşeyim soruyu ; "Essantial, positive'den iyidir" demişsiniz. Buradaki iyi/kötü neye göredir. Teknik anlamda, hız anlamında, güvenilirlik anlamında vs.
Bir de
ihs'nin sayfasında kafamı karıştıran bir unsur da şu ; "Mobil uyumluluk" yok görünüyor. Bu ne demek şimdi ? Masaüstünden girdiğinde SSL'li görünecek de, telefondan girince nasıl görünecek ?