delikanli53 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir üstteki mesaja cevaben yazmıştım bu yazdığımı.

%80 (70 mi deseydim) müslüman olan bir ülkenin lideri yönetiminin hangi dine mensup olup olmaması mı önemli değil. Bu kısım önemli. Daha da önemli olan, hangi inanışa hangi dereceyle yaklaşacak. Adil olan eşit şekilde yaklaşması. Eşit şekilde yaklaşan tek din İslam. Tarihte tek tük örnekler dışında İslam ile yönetim her zaman başarılı ve adil olmuştur. Kanuni, Fatih, Abdulhamit bunlardan sadece birkaç örnek.

Diğer kısma gelecek olursak; Allah akrabaya yardım etmeyi emreder, çirkin işleri de yasaklar, o düşünüp tutasınız diye size öğüt verir (her cuma hutbesinde dinliyoruz). Devlet de her düşene yardım etmeli.

Mesele aslında özetle şudur ki; cumhurbaşkanlığı sistemini değiştirdiğimiz referandumda bu kadar yetkiyi babamın oğluna vermem diyerek hayır oyu toplayan o bahsettiği yetkilere talip oluyor ve bu konuyu hiç dile getirmiyor. Parlementer sisteme döneceğiz bunu biz yapacağız diyen adam şimdi sesi çıkmıyor.

Konuyu da çok dağıtmayayım ama Meral hanım da ayrı bir komedi. Chp ve hdp ile bir olmayı kendime hakaret sayarım, bu yakıştırmayı bana kimse yapamaz diyor (video var) öte yandan birleşiyorlar (kağıt üstünde) ve Muharrem bey diyro ki "Meral hanım daha çok oy alırsa çıkarm otobüsün üstüne kapı kapı oy toplarım onun için"

Demek ki mesele 5 g 10 g değil. Mesele Tayyip Erdoğan gitsin sonrası ne olursa olsun meselesi.
Onun içindir ki bütün terör örgütleri İslam adı altında hareket edip, kendi dinine mensup insanları katlediyor. Herkes okuduğu kitaptan sorumlu arkadaş, kimin neye ne kadar inandığı ne sizi ne başkasını zerre ilgilendirmez. İsteyen içkisini içer, isteyen kurslara gider. Bundan size ne yav?

Akrabaya yardım etmek dediğiniz de bütün kadroları cemaat ile ilgili personeller ile doldurmak sanırım. Malum son 4 seneye kadar kol kolaydı ikisi de. Ayrıca o başkanlık konusunu da herkes dile getiriyor, parlamenter sistemin daha iyileştirilmiş haline döneceğiz diye. Az biraz ana akım medya harici takip etmiş olsanız vakıf olursunuz sanırım.

Ve evet muhalefetin tek derdi Erdoğan'ın gitmesi. Seçimler de iktidarı değiştirmek için var. Erken seçim isteyen de sizin inandığınız, güvendiğiniz güruh.