Askerlik Tecili İçin Yüksek Lisans Yapabilir miyim?
Hem tezli yüksek lisans hem de tezsiz yüksek lisans eğitimi askerlik tecil (sevk tehiri) hakkı sağlar. Tezsiz yüksek lisansta 1,5 yıl, tezli yüksek lisansta ise 3 yıl 4 ay tecil hakkınız vardır. (Bilimsel hazırlık senesi hariçtir.) Eğer bu süre tamamlanmadan 35 yaşınızı doldurursanız tecil hakkınız sona erer ve lisansüstü eğitiminiz bitmeden askere çağrılabilirsiniz.
Tezsiz Yüksek Lisans İle Askerlik Tecili Olur mu?
Evet tezsiz yüksek lisans da askerlik tecil hakkı sağlar. Süresi 1,5 yıldır.
Tezsiz Yüksek Lisans Askerlik Tecili Süresi Ne Kadar?
Tezsiz yüksek lisans askerlik tecil (sevk tehiri) süresi 1,5 yıldır.
Ben de yüksek lisans yapıyorum. Kaydımı sildirip başka bir bölüme kaydolup tekrar tecil edeceğim.
Derslere gitmediğim için devamsızlıktan dolayı okuldan atılırsam, tekrar kayıt yapabiliyor muyum? Bu durumla ilgili bilginiz var mı?
35 yaşına kadar bu tür olaylarla tecil oluyor ama, 35'ten sonra diyelim ki okul bitmedi.
Kucaklayıp askere almıyorlar aslında, tecil hakkı bitiyor sadece. Kaçak durumda kalırsınız çok çok.
Aynı okul olmaz okulun kurallarından sebep, emin değilim ama başka üni. de tezsiz bir bölüm yazar geçersiniz.
Anadolu tezsiz dönemlik 1,500 tl sanırım. Kontenjanlar dolmuyor bu yüzden.
2015 ve sonrası diyelim, eskisi gibi değil. Belge alamayan ve sorunlar yaşayanlar daha eski dönem içindir.
Artık kolaylık sağlıyorlar, yoklama kaçağı durumuna düşseniz de sorun olmuyor.
Hatta ben 86 lıyım, geçen sene ağustos ayında lisans mezunu oldum aöf.
Yoklama kaçağıyken mezun oldum yani, şubeye gidince de bir sorun olmuyor. Hatta gideceğim deyince son celp dönemi seçim hakkı var.
Bende tam 2 sene sonrasını seçtim.

2 yıl da öyle tecil oldu.