Merhaba,

Daha ilginç olan bir şey söyleyeyim. Aynı tasarım ile açılmış, bu zamana kadar 13-14 tanesine rastladığım bir şablon var. Siteler ASP ile hazırlanmış. Hangi yazıya ne zaman girersem gireyim, her yazının altında "Bu yazı XX:XX saatinde son güncellemesini geçirmiştir." gibi bir metin var, bu XX:XX saati de benim siteye girdiğimden 10 dakika öncesi oluyor hep. Sitemapındaki her yazı, her gün güncelleniyor. Bazı sitelerde 40 içerik var, hadi kolay diyorsun. Bazı sitelerde 190 küsür içerik var. Üstelik bu siteler, semantik hazırlanmış makalaler, mükemmel reklam yerleşimleri, bakarken benim bile göremediğim derecede mükemmel reklam yerleşimleri, heading taglarına kusursuz uyum, göz yormayan bir tasarım ve UX kolaylığı da barındırıyor. Yani yapılması istenen her şey var. Haliyle tüm keywordlerinde de lider konumdalar.

Çok uzun bir süre siteler hakkında kafa yorup, bir mantık yürütmeye çalıştım. Wordpress siteler için bu güncelleme işini yapan bir eklenti var. Aynı zamanda tek satırlık bir PHP kodu sayesinde başlık, özet kısmı gibi alanlara da güncelleme hakkında yazı yerleştirilmesini de yaptım. Görsellerin optimizasyonları, benzersiz makaleler, semantik yazım, sitemapın güncellenmesi vs gibi konuların hepsine çözüm buldum. 4-5 ay uğraştım üzerinde ama bir etki alamadım açıkçası. Uzun zamandır da hastanede yatan bir hastam var, refakatçi kaldığım için de biraz peşini bırakmıştım. Şimdi konuyu görünce bir girip bakayım, ne varmış ne yokmuş dedim, halen yerimizde saymaya devam ediyoruz.