Bir yarışma sistemi yarışmada belli kriterler var 4 erli gruplarda öncelikli olanları seçiyoruz.sonra bu gruplardan kötü olan 3 tanesi ile yarışmayı düzenliyor.benimde amacım her ay başında bu kötü giden sonuçları tespit edip db ye yazarak yarışmayıo başlatmak
$prioritys = DB::table('competition_prioritys')->where('priority', '!=', null)->orderBy('priority', 'ASC')->get(); //öncelikli sırasına göre kriterler çekildi
foreach ($prioritys as $pri) {
$prios[] = $pri->id; //array parse edilip sadece kriterlerin idsi bulunan array elde edildi
}
$primary = array_slice($prios, 0, 4); // ilk 4 önemli kriter alındı
$secondary = array_slice($prios, 4, 4); // ikinci 4 önemli kriter alındı
$tritary = array_slice($prios, 8, 4); // sonuncu 4 önemli kriter alındı
$sen = User::where([['author', '=', 'Satış Danışmanı'])->get(); //yarışmaya katıalcak olan üyelerin bilgisi geldi
foreach ($sen as $primarys => $ben) {
$un[$ben->id] = $ben->competitionResultWithArray($primary); //yazılan özel bir fonksiyon ile üyelerin ilk 4 kriterin sonuçları array olarak verdi
}en son aldığım çıktı şudur
http://prntscr.com/jsnpya
yarışmacının id si ve içerde ilk 4 sorunun idsi => sonucu
benim burda yapmak istediğim bu arrayda kullanıcın idsini alıp içerdeki sonuçları küçükten büyüğe doğru sıralıyıp ilk 3ünü db ye kayıt etmek istiyorum
diğer grup krtierlerıda aynı şekilde yaparım yeterki burda mantığını anlamam gerekli yapamadım bir türlü