AlperDemircan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tehlike her zaman var, 14-15ten sonra gezmesinde bence sakınca yok. 17. yaşın son günlerine kadar çocuk 18e girdiği an yetişkin olmadığı gibi.
Ama muvafakatname olayını bilmiyordum. ( ancak, firmaya kızmıyorum ben, bunun daha pratik daha uygulanabilir şekilde olması gerektiğini düşünüyorum)
Yoksa benim işyerim olsa ben de riske girmek istemem o ayrı konu elbette.
14 yaşında çocuğunuz olduğunda inşallah böyle düşünürsünüz. ))
Bu yaşlar ergenliğin zirvesidir. Mahallede gezmek ile, başka bir şehre başka bir yerde gezmeyi bir birine karıştırmayın.
Ergenler hayatı doğru algılayamazlar ama hayatı çok iyi algıladıklarına dair yetişkinlerin bile asla sahip olmadıkları aptalca bir özgüvenleri vardır.
Ergenlik insan hayatının en tehlikeli dönemidir çünkü ergenler mantıksızca risk alırlar, hormonal dengeleri hızla değiştiği için yeni bedenleri ve hormonal yapılarına dair uyum sorunları yaşarlar. Sosyal yaşamda kendi pozisyonlarını alma mücadelesine girer ve agresifleşirler.
O yüzden bu işin sencesi bencesi olmaz. 18 yaş yasal sınırdır.
18 yaşından sonra birey kendi eylemlerinin sonucunu kendi yaşar.
Ama 18 inden önce işlediği eylemlerde velisi de mesuldür.
O yüzden 18 in altındaki herkes velisinden ayrı yapacağı işler için velisinin yazılı iznini almalıdır.
O yüzden eskiler askerliği referans almışlar bir adama yetişkin olarak muamele etmek için, 18 yaşı değil.