digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bahsettiğin durumu zaten ilk mesajında belirtmiş arkadaş.
ETS Tur ailedan muvafakatname istemiş. Bu muvafakatname olmadan ne kamp yapabilirsin ne maceraya atılabilirsin.
17 yaşında adamın ailesinin izni olmadan yapabileceği bir gezi türü yoktur. Eğer kampa giderken ellerinde muvafakatname ve kampı bırakıp otele geçerlerse varsa otel sorun çıkarmaz.
Ama elinde ailenin verdiği izin yoksa kampta, otelde farketmez. Polis kimlik kontrolü yapar, yakaladığı yerde alır ailene götürür.
Bu işler çocukların rahat gezmesini kolaylaştıracak şekilde değil, çocukların güvenliğini kontrol edecek şekilde düzenlenir.
Ailen imzalıyorsa muvafakatnameyi sorun yok, tek bay alan otellere gidebilirsin, ama aile imzalamıyorsa hiç kimse 17 yaşında adam gezsin tozsun diye kendini veya işletmesini risk altına atmaz.
Tehlike her zaman var, 14-15ten sonra gezmesinde bence sakınca yok. 17. yaşın son günlerine kadar çocuk 18e girdiği an yetişkin olmadığı gibi.
Ama muvafakatname olayını bilmiyordum. ( ancak, firmaya kızmıyorum ben, bunun daha pratik daha uygulanabilir şekilde olması gerektiğini düşünüyorum)
Yoksa benim işyerim olsa ben de riske girmek istemem o ayrı konu elbette.