Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
napıyor ki gamer ? çizgi film oynuyor. Siz ise tam anlamıyla göz yoracak bir iş yapıyorsunuz yazılar ve yazıları kontrol falan tam göz yormalık. Neyse tavsiyem şu https://justgetflux.com/
flux programı olmadan bilgisayarı kullanmıyorum. Aynı zamanda sisteminizde varsa gece modunu açın,ekranın varsa DLC özelliğini kapatın
Haklısınız hocam ama ben FM oynarken de sorun oluyor gerçi FM'de de göz daha çok yorulur atıyorum LOL oynayan birisine göre çünkü yazılar falan daha çok var. Hocam bu Flux'u bilirim Windows'ta da yıllarca kullandım.
Flux Windows'ta iyi ama mac de nasıl acaba? Bunun yerine Night Shift var built-in geliyor tüm MAC OS işletim sistemlerine, onu da kullanabilirim belki araştıracağım ama hangisi daha iyi mac'ler için. Hocam bir sorum daha olacaktı, Flux'u 7-24 aynı seviyede mi kullanıyorsunuz? Yoksa sadece akşamları mı? Ya da gündüz daha düşük seviyede akşam yüksek seviyeye falan mı alıyorsunuz? Nasıl yapıyorsunuz?

tatarhan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
monitörü küçültüp daha yakın mesafeden bakmanız yararlı olacaktır. çevrenizde sayısız uyaran varken bir yere odaklanmak daha fazla yorar. ancak göz alanınıza monitörü sığdırırsanız daha rahat edersiniz. gözleriniz diğer uyaranları ayırıp ta bir yere odaklanmaya çalışmaz. zaten göz alanınızda tek bir uyaran olur
Hocam şu an işte monitor var ilk etapta amacım diğer faktörleri düzenleyerek yeni monitor almadan işi çözmeye çalışmak. Ayrıca 19'' monitor alsam eye-care, anti-glare, flicker-free özellikleri genelde yok. Eski monitorler olduğu için.

Şu an yapabileceğim ek olarak mesafeyi artırmak olabilir göz - monitor mesafesini 1.5m'ye kadar çıkarabilirim ama o zaman da uzak kalıyor ve yazılar falan zor okunuyor.

Tabi yeni küçük monitor de alabilirim ama o son çare.

ATKNU adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben de artık eskiye göre bilgisayar ekranına bakarken gözlerimin yorulmasından şikayetçiyim. Göz kuruluğu var. Sizde de aynı sıkıntı olabilir hocam, göz doktoruna görünmenizi tavsiye ederim. En azından damla vs. verebilir... Damlanın faydası olmazsa da bir önerim var. Örneğin sabah çay içtiniz. Demlikte kalanı dökmeyin. Gün içinde pamuğa biraz dökün çayı, gözlerinize kapatın. Damlatadabilirsiniz. Faydası olacak
Hocam gittim damla verdi, 1-2 gün kullandım sonra bıraktım. Bu tam olarak bir çözüm değil hocam çünkü bu anı kurtarmak. Benim istediğim daha kesin bir çözüm, tamamıyla doğal bir şekilde olayı ergonomi(monitor boyutu, çözünürlük, mesafe vs.) ile çözmek.

Stores adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam bazı gözlükler vardı ışığı kırıyor vs diyip bunu azaltan ama sonrasında göz tembelliği yaptığı için daha büyük bir sorun olarak dönüyordu. geçici bir süre için ise bu gözlükleri araştırabilirsiniz
Hocam geçici bir süre değil, sürekli yapacağım bu işi. O gözlükleri de göz doktoruna sorduğumda ticari kaygı taşıyan şeyler dedi. Zaten ondaki filtreleme şuanki monitorlerde de vardır diyor. Boşa para verme dedi.
Ek olarak hocam bilimsel çalışma yapmışlar bununla alakalı bir faydası olmamış. Placebo etkisi diyorlar

https://eksisozluk.com/entry/62477394

mace adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba hocam aynı sorun bende vardı ve bu ilerleyerek miyop a dönüştü sonra gözlük aldım şuan göz yorulması yok ve gözlerde yanma da hafta da bir oluyor
Hocam monitorunuz kaç inç? ve kullanımlarınız nasıl biraz bahseder misiniz?

caylakgirisimci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Oyun oynayanlar zihinsel hipnotize yaşıyor, youtuberlardan bahsetmiyorum onlar para için yapıyor zaten de, normal oyun oynayan biri aşırı konsantre olduğu için etrafında olup biteni fark etmiyor ki içinde olup biteni fark etsin.
Yazılarla, kodlarla uğraşmak her zaman gözleri çok yorar, sağa sola bakmak, yukarı aşağı bakmak, aynı zamanda düşünmek. Vücut bacaklardaki (kullanılmadığı için) enerjiyi dahi kafaya aktarıyormuş --diye okumuştum bir yerde--. O denli bir kayıp var. Ancak ben de günde uzun saatler PC başındayım gözlerimle çok sorun yaşamıyorum. Ha bozuklar mı? evet. 1.5, 1.75 fakat ağrı sızı yaşamıyorum, kanlanıyor ama etkisini görmüyorum. Bence sizin göz doktoruna gitmeye ihtiyacınız var, gözleriniz çok hassas olabilir. Muhtemelen damla verecektir.

Ek olarak, benim kendi keşfettiğim bir şey, belki size zararı olabilir bilmiyorum ama ben bunu kullanıyorum. Oda ışığı ile ekran ışığı aynı olursa, aynı seviyede falan. Daha az yoruyor. Şöyle mesela, ekranda filtre olmadığını var sayıyorum yani düz beyaz tabanlı çıkıyor ışık, odada da flörasan varsa beyaz. Bu sayede monitörün dışta kalan yerleri de aynı parlak renge sahip olacağı için gözler sürekli küçülüp büyümek zorunda kalmıyor. En azından bende öyle. Diğer türlü hafif bir karıncalanma yaşıyorum.
Hocam oda ışığı konusunda haklısınız. Ona daha çok dikkat edeceğim artık.
Peki ya sizde nedir durumlar kaç inç ve bilgisayar kullanımınız nasıl gün içerisinde?