Merhaba, bu gece site sınırları içerisinde yine sitede yaşayan kişinin evcil hayvanı tarafından saldırıya uğradım. Hem maddi hem de manevi olarak kaybım var. Olay şu şekilde gerçekleşti; zemine sınıfır olan evin kapısı açıktı sadece sineklik ile duruyordu. Köpek ise sürekli havlıyordu. Sonrasında ben o evin önüne yaklaştığım zaman nedense o sinelik ev sahibi tarafından açıldı. O sırada ise köpek üstüme koşarak saldırdı ve dizimin arka kısmını ısırdı. Normalde site içerisinde ortak alanlarda köpek tasma ile gezdirilmek zorunda. Eğer köpek dışarıda beslenilecekse de önüne çit konulması gerekli. Çit yok tasma zaten yok. Elimde güvenlik kamerası kayıtları da var. Ayrıca görgü tanıklarıda var. Sahibi ise o sularda köpeğinin evin içerisinde olduğunu ve dışarı çıkmadığını belirtiyor. Görüntülerde ise sahibi köpek ısırdıktan sonra köpeği içeri çağırıyor. Sizce bu durumda ne yapabilirim? Birileri gelipte hayvan sevgisinden bahsetmesin. 300 konutlu bir sitede yaşıyorum. 5-10 kişinin sırf zevki için o kadar kişinin hayatı riske giriyor. Zamanında bende 2 adet köpek besledim fakat kendi evimizin bahçesinde bile tasması ile gezdiriyordum ve çitlerle kapatılmış bir alanı vardı. Yarın için yönetim tarafından bekleniliyorum. Sizce ne yapılması gerekli? Bu konu hakkında hukuksal bir önlem var mı?