Oyun oynayanlar zihinsel hipnotize yaşıyor, youtuberlardan bahsetmiyorum onlar para için yapıyor zaten de, normal oyun oynayan biri aşırı konsantre olduğu için etrafında olup biteni fark etmiyor ki içinde olup biteni fark etsin.
Yazılarla, kodlarla uğraşmak her zaman gözleri çok yorar, sağa sola bakmak, yukarı aşağı bakmak, aynı zamanda düşünmek. Vücut bacaklardaki (kullanılmadığı için) enerjiyi dahi kafaya aktarıyormuş --diye okumuştum bir yerde--. O denli bir kayıp var. Ancak ben de günde uzun saatler PC başındayım gözlerimle çok sorun yaşamıyorum. Ha bozuklar mı? evet. 1.5, 1.75 fakat ağrı sızı yaşamıyorum, kanlanıyor ama etkisini görmüyorum. Bence sizin göz doktoruna gitmeye ihtiyacınız var, gözleriniz çok hassas olabilir. Muhtemelen damla verecektir.
Ek olarak, benim kendi keşfettiğim bir şey, belki size zararı olabilir bilmiyorum ama ben bunu kullanıyorum. Oda ışığı ile ekran ışığı aynı olursa, aynı seviyede falan. Daha az yoruyor. Şöyle mesela, ekranda filtre olmadığını var sayıyorum yani düz beyaz tabanlı çıkıyor ışık, odada da flörasan varsa beyaz. Bu sayede monitörün dışta kalan yerleri de aynı parlak renge sahip olacağı için gözler sürekli küçülüp büyümek zorunda kalmıyor. En azından bende öyle. Diğer türlü hafif bir karıncalanma yaşıyorum.