Neyin teyiti alınabilir telefonda? Aile yarın ben teyit vermedim derse ne olur? Telefondakinin aile olduğunu nasıl ispat edeceksin? Çocuklar velileri olmadan otelde de sokaktada kalamazlar. 17 yaşındaki bir adam eşek kadar olsa da, yasal olarak çocuktur ve başına bir iş geldiğinde anası babası benim oğlum yetişkin bir adamdır kendi tercihi ile başına iş geldi demez, benim çocuğumun başına gelen işin hesabını soracağım derler.
1) 18 yaş altındaki adam çocuktur hala, ve veli gerekir yanında, eğer 18 yaş üzerin kardeşinle, annenle babanla kalırsan sorun olmaz. Ama başka bir yabancı ile beraber kalmana izin vermezler. Olağanüstü hal var, oteller kaydettikleri herkesi emniyete bildirir TC kimlik numarası ile. Ve orada 18 yaş altındaki adamı aldıkları ortaya çıkar. Aklı başında oteller buna yanaşmaz, bu işe yanaşan otellerde de kalmayın zaten sizin için güvenli olmaz.
2) Şehir oteli değilse, yazlık yerlerde tur kabul eden otellerin büyük kısmı tek bay veya 2 bay kabul etmez. Etmemekte de haklılar, turist kız düşürmek için otele gitmeyi düşünen çok eleman var, milletin karısını kızını rahatsız ediyorlar. O yüzden sadece yaş değil bir de damsız girilebilen otel bulman gerekiyor...
Valla bana şu yönden garip geldi, 15-16 yaşında gençler kamp yapmaya gittiler, maceraya atıldılar.
Baktılar olacak gibi değil, en yakın otele gitmek istediler. Hayat o yaşlarda başlar, yani kızla erkek kalırken evlilik cüzdanı sorulur, emniyete bildirilir vs. vs. vs.
O zaman otel yetkilieri durumu gençlere ve polise yine bildirir. Aile bulunduğu ilçede bir sorumluluk benimdir kağıdı doldurur ne bileyim.

Almamaktan ziyade başka çözümler üretmek gerektiğini düşünüyorum. Sabit olduğu gibi kabullenmek yerine, farklı çözümler olmalı.
Evet diğer konularda mecbur sıkı tutmak lazım. Malesef otel denince akla gelen farklı durumlar var, bizlerin hatta ailelerimizin rahatı için bazı uygulamalar gereklidir.
Ama 17 yaşında bir insan prosedür gereği sokakta veya xxxx yerde konaklamak zorunda kalıyorsa burada bir yanlış vardır.
Haaa şu da olabilir, nasıl bu standartları büyük çoğunluk biliyor, 18 yaş altı gençler için emniyet sitelerinde izin kağıdı olur, gideceği oteldeki sorumluluğu üzerine alır bir belge çıktısını alıp aile imzalar, çocuğu postalar. Ya da dediğim gibi, ilçe emniyetine zahmet edip gider, benim oğlum falanca otele gitti, orada kalacak sorumluluk bana aittir diye ifade verir. Yani çözümü de ben düşünmemeliyim de, çözüm 'alınmaz' olmamalı.