n0mad adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
dostum paylaşım için teşekkürler bende bu yaz ilk defa tek başıma kamp yapmayı düşünüyorum bu liste benim gibi acemi için ilaç oldu 18 haziranda çıkmayı düşünüyorum malum yaz ayındayız uyku tulumuna gerek var mı? sence onun yerine polar battaniye tarzı bir şey götürsek daha uygun olmaz mı? bu arada ben ilk olarak çadırı aldım evolite turtle 2 kişilik rota olarak edirne-çanakkale-izmir-muğla-antalya- güzergahini takip edeceğim umarım elimize yüzümüze bulaştırmayız. saygılar

Rica ederim. Bizimde Ağustos başı gibi bir haftalık bisikletli kamp planı var İstanbul'dan Gelibolu'ya.

Uyku tulumu olayı kalacağınız yere göre değişir. Dağda kalırsanız evet uyku tulumuna gerek var. Sahilde kalırsanız gerek olmayabilir. Bu tamamen size kalmış ancak ben Decathlonda satılan kapalı hali küçük olan yazzlık tulumardan almanızı öneririm. Çadır güzel seçim. Bende de benzer bir çadır var çift tenteli. Gittiğiniz bölge sıcak olabilir. Bu nedenle iç tente bile yeterli gelecektir. Ya da tarp alabilirsiniz ve çadıra gerek kalmaz.

Tecrübe işi. O bölgelerde de genelde kamp noktaları bol. Ben bir sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum açıkçası. Doğayla kalın.