afy107 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam ben özel birşey yapmadım şimdilik. Zaten eskiden beri gizlilik politikası kullanıyorum appler ve siteler için. Sadece politika içine Kişiselleştirilmiş reklamlar ile ilgili bir paragraf ekledim. Birkaç app içine de örneğin slide menüden tıklanmak suretiyle yeni gizlilik politikası activitysi ekledim ve orada "Bu uygulamayı kullanan tüm kullanıcılar aşağıda yazanları okumuş ve kabul etmiş olarak değerlendirilmektedir." şeklinde ibare verdim. Ayrıca şu linki de eklemenizde fayda var: https://support.google.com/adwordspo...r/143465?hl=tr

Ayrıca istedikleri zaman kişiselleştirilmiş reklamları google hesap ayarlarından ile kapatabileceklerinden de bahsedin. Yok ben çok tedirginim diyorsanız app nin ilk açılışında popup ile yada tutorial ekranına politikanızı ve cookies bilgilendirmelerinizi yazabilir zorunlu onay kutucuğu ekleyebilirsiniz. Ben yapmadım.

Tabi bunlar benim kendi düşüncelerim.

Bunlar dışında admob ve admob mediation networkslar için bir SDK yayınlamıştı Google ama galiba hala zorunlu tutmadı (Emin değilim). O sdk da kullanıcılar direk app üzerinden kişsielleştirilmiş reklam on/off da yapabiliyorlar galiba. Ama dediğim gibi henüz zorunlu olmadığını düşünüğüm için kullanmadım. Google muhtemelen bir cezaya maruz kalmamak için yapmış olabilir şimdilik bu SDK yı. İlerleyen dönemlerde ne olacak, zorunlu olarak kullanacak mıyız göreceğiz.

ben şöyle yaptım uygulamızda ayarlar kısmında bulunan

hüküm ve koşullara "uygulamayı indirenler gizlilşk sözleşmesini kabul etmiş sayılır" yazmıştım (ne derece doğru ya da yanlış idi bilmiyorum tabi.ama soeun çıkmamıştı) şimdi de oraya yukarıda ki verdiğiniz bilgileri de entegre etsem kafi midir?