99.9 kiloyu görünce radara girdiğini fark eden ben 80 kiloya nasıl düştüm paylaşayım =)

bu kiloyu veren adam yani ben tek oturuşta 2.5 kilo net kaburgayı tek başına ekmekli kolalı gömen bir adam düşünün.

tek başına 8 lahmacun söylediği zaman kendisine gülen garsonu abi o kadar yiyemezsin diyen adamı tabakta tek bir maydonoız bile bırakmadan silip süpüren bir adam düşünün

2.5 kilo tavuk 2.5 lt kola 2 ekmek 1 soğan en büyük zevki olan bir adam düşünün

şu an düşünüyorum da aslında yediklerime oranla kilom az bile sayılırmış benim

yaklaşık 1 yıl sürdü belki daha fazla tüm bu aksiyon

1- öncelikle akşam 6 dan sonra hiç birşey yememeye söz verdim kendime su dışında çay kahve vb. hiç bir gıda tyüketmemeye söz verdim ve uyguladım akşam 5 de yine yiyordum bazı günler 2-3 dürüm birden gömerdim ama akşam 6 dan sonra hiç bir şey su dışında asla tüketmedim.

1. aşama sonrası yeni kilomuz 96 oldu

2. bu işin olabileceğine inandım ve diyet yapmaya başladım ancak benim hızlı ve seri çözümlere ihtiyacım vardı. yani 10 gün yemeyeceksin 80 e düşeceksin gibi bir diyet lazımdı bana deniyordum aç kalıyordum ancak ertesi gün daha fazla yiyordum. pek çok diyet denedim başarılı olamadım. en son kendime tekrar söz vererek internette bir gece karşıma çıkan isveç diyeti adlı ağır bir diyete giriştim.

13 gün süren bu diyetin sonunda yeni kilom 92 olarak kayıtlara geçti ve kendimi ciddi anlamda mutlu hissediyordum. diyete 13 gün daha devam etmek istedim ancak başaramadım çok ağır geldi çünkü açlğı dibine kadar yaşıyorsunuz.

3- 92 civarlarında seyir ederken bu işin sporsuz olamayacağı kanaatine vardım ve her akşam 7-8 ya da 5-6 aralığında kapının önünde duran hiç uğramadığım koşu parkurunu kullanmaya başladım.

spor olarak yaptığım tek şey 400 metre parkuru 1 tur yürüyüp 1 tur koşuyordum ve toplamda da maksimum 6-8 tur yapabiliyordum. bu işlemi 2 günde bir her akşam yaptım. 88 kiloyu gördüğüm zaman mutluluktan uçma noktasına gelmiştim ki daha iyisi olabileceğimi düşündüm

artık istediğim şeyi yiyebiliyordum çünkü nasıl eriteceğimi ya da yediğim şeyin kilomda ne kadar artış yapacağını ertesi gün ne kadar aç kalarak eski halime döneceğimi bildiğim için korkmadan yiyordum.

4- hafta sonları 2 saat yürümeye karar verdim cumartesi ve pazar günleri akşam 4-6 şehir içinde bir o yana bir bu yana gideceğim her yere yürüyerek gitmeye başladım. adım sayar yükledim hiç bir işe yaramıyor evde elimde bile 2-3 km ölçüyordu konumu açık bırakıp dışarı çıkıyordum ve maps den bakıyordum ortalama hafta sonu 10+10 km yürümüş oluyordum.

5- 85 altına hiç bir şekilde düşemedim ve spor saloluna başlamaya karar verdim buraya kadar diyet basit spor vs. ile ilerledim eski tişörtler ve pantolonlar artık komik gelmeye başlamışlardı yeni hiç birşey almıyordum zira daha iyisi olacaktım
.

8 ay kadar spor salonuna gittim genellikle kardiyo ağırlıklı çalıştım ve arada nadir olarak ağırlıklar ile muhatap oldum. 82 kiloya geldiğimde taş gibiydim salonda çok sıkıldığım için karın egzersizlerini eve geldiğimde bir youtube videosundan gördüğüm şekliyle yapıyordum. baklava falan yoktu öğrendiğim kadarı ile yağ oranım müsait olmadığı için çıkmayacaktı daha da zayıflamam gerekiyordu ancak taş gibiydim ve terezi ile dalga geçiyordum 80-82 bazen yiyordum 85 görüyordum 2 gün sonra 80-81 e geri geliyordum. herşey benim elimde artık yani .

şu an 82-84 aralığındayım yağ oranım biraz fazla ramazan nedeni ile salona gitmiyorum. bayramdan sonra kaldığımız yerden devam. son 1yıldır spor salonunu sadece saglıklı yasamak için kullanıyorum anlatılan olayın üzerinden yaklaşık 2 yıl geçmiştir.

en çok hoşuma giden şey ise artık resimlerde gayet cix çıkıyorum eskiden resim çektirmekten nefret eden ben resim çektiriyorum

insanların yaşımı tahmin ederken beni kendilerinden genç tahmin etmesi çok hoşuma gidiyor

işt böyle hayat kısa kilo verin