fascinating adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar, geçtiğimiz günlerde bir konum olmuştu okuyanlar olmuştur. Değerli cevaplarınız için tekrar teşekkür ediyorum. Türkiye'nin önemli kurumlarından birinde çalışmaktayım. Üstlerimin **** bu işi çekilmez hale getirmeye devam ediyor. Kendime ilk olarak özel sektöre geçmek gibi bir çözüm bulmuştum. Özel sektöre ayıracağım zamanla kendi işimi yapabileceğimi düşündüm ve artık iş kurma tarafına doğru yöneldim.

Ben kimim?
Full-stack web developer'ım. (OOP PHP, Laravel, Elasticsearch, Big Data noSQL ve Photoshop, MySQL, pgSQL, CSS)
1 milyon anlık hitlere ulaşan web projeleri üretip yönetiyorum.
Yaklaşık 10 milyar verinin canlı yönetimini sağlıyorum.
Çalıştığım kurum ekip çalışmasına pek önem vermediğinden ve full kaynak sağladığından bugüne kadar yaptığım tüm çalışmaları tek başıma yürüttüm.

Bütçem Ne?
Kuracağım iş için ayırabildiğim bütçe maksimum 15bin tl.

Aklıma gelenler;
- Getirisi olan bir proje satın alıp, projeyi sürdürmek. Fakat evliyim, bakmam gereken bir ailem var. Elimdekini kaybetme ihtimali korkutuyor.
- Her yazılımcının olduğu gibi benim de fikirlerim var. Bu fikirleri ürün olarak hayata geçirmek. Fakat bu fikirleri hayata geçirmek için mevcut işime katlanmaya devam etmem gerekecek. Artık özgür olmak istiyorum.
- Bir ofis açıp, yazılım işleri yapmak. Bu en maliyetsizi ama burada da iş bulabilir miyim sorusu aklıma takılıyor.

Kısacası kriterlerim bunlar. Bu şartlarda tavsiyeniz ne olurdu? Mesela şu sektöre gir, korkarsan başarılı olamazsın falan da olsa yorumlarınızı bekliyorum
Şimdiden teşekkürler.
beraber bir arama motoru kurabiliriz hocam. elimde milyarlarca url ve bunların kaynak kodunu çok kısa sürede çekebilecek scriptler yazdım.