Hocam olay tamamen kullanıcıya sunmak ile alakalı. Bir yazı yazarsın yazının bir kısmını bir yerden bir kısmını bir yerden kopyalayıp yapıştırsan bile olur önemli olan kullanıcının doyup doymadığı. Kullanıcı doyuyorsa sorun yoktur. Örneğin; ilaç prospektüsü siteleri var; şarkı sözü siteleri var; bunlar kendileri mi yazacaklar içerikleri? hayır. Şarkı sözü sitesinde fark, çoklu dil ile yaratılabilir, gitar akorlarını ekleyerek yaratılabilir, şarkının mp3'si eklenerek yaratılabilir vs vs. örneğin şu rakibi geçmek oldukça basit olduğu kadar oldukça zor da olabilir;
http://www.sarki-sozleri.net/tarkan-cok-agladim
adam napmış kullanıcının istediğini ilk başta sunmuş. ekstrası olmaması onun dezavantajı ama belki kullanıcı gerçekten ekstra birşey de istemiyor olabilir. Her sektörde kullanıcılar belirli isteklere göre hareket ederler. film dizi sitesinde filmi düzgün izlemek ve yorumları okumak ister, filmin konusu oyuncuları şusu busu arka planda kalır, oyun oynama sitesinde takıldığı yeri nasıl geçeceğini görmek ister, yemek tarifleri sitesinde adım adım resim resim gösteren hiçbir site bilmiyorum mesela ben bu bi eksik mesela. Yemeği yaparken video çekmek yerine, resimler çekip o resimlerin üstüne tarifleri yazmak daha mantıklı geliyor. Örneğin malzemelerin fotoğrafını çekip fotoğrafın üstüne de fotoğraftaki malzemeleri yazmak kullanıcıyı siteye bağlar.
Dediğim gibi içeriğin kopya olması önemli değil. Önemli olan kullanıcıya nasıl sunulduğu ve kullanıcının ne istediği.
Cevabın için teşekkürler hocam özellikle bu saatte olması

Ek olarak link çıkışları hakkında verebilceğin tüyo var mıdır? İlk link ne zaman nasıl çıkılmalı gibi. En çok korktuğum şeylerden biri.